Kamerlid en hoogleraar van Dijk in Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kamerlid en hoogleraar van Dijk in Holten

Geplaatst op: 11-11-2005 |

Op zaterdag 12 november aanstaande organiseert het CDA Overijssel in Holten de jaarlijkse bezinningsdag. Met het oog op de veranderende samenleving gaat het op deze dag over de veranderende burger.
Enerzijds worden aan de burger nieuwe en andere eisen gesteld doordat de samenleving in een hoog tempo verandert, anderzijds lijkt de burger zelf ook veranderd te zijn. Betrokkenheid, solidariteit en algemeen belang schijnen verouderde begrippen te zijn geworden. Opkomen voor jezelf, het nastreven van eigen belang op de korte termijn hebben meer accent gekregen. Mogelijk kan in deze ontwikkeling één van de verklaringen gevonden worden voor het sterk wisselende stemgedrag van de burger.
Wat zijn nu de factoren die het stemgedrag beïnvloeden. Kunnen we als politiek partij nog wel op de vertrouwde wijze doorgaan of moeten we doelstellingen en werkwijze gaan veranderen.

Jan Jacob van Dijk, CDA Tweede Kamerlid en tevens bijzonder hoogleraar christelijk sociaal denken over economie en maatschappij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Bob Heeringa, voorzitter van de CDA gemeenteraadsfractie in Enschede houden vanuit verschillende invalshoeken een korte inleiding.
Ook andere Kamerleden en Overijsselse volksvertegenwoordigers zijn aanwezig op de “Holtense dag”, die van 10 tot 13.30 uur wordt gehouden in De Kandelaar aan de Stationsstraat 4 in Holten. Gesprek en discussie staan op deze dag centraal.

Ga terug...