Delahaije wil handhaving  lozen afvalwater - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
't Lopend Vuurtje
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Delahaije wil handhaving lozen afvalwater

Geplaatst op: 14-11-2005 |


RIJSSEN - PvdA-fractieleider R.M.C. Delahaije vindt dat de gemeente Rijssen-Holten direct moet optreden als bewoners op de Holterberg begin 2006 nog steeds vervuild afvalwater lozen op het oppervlaktewater. Dan is dat niet langer wettelijk toegestaan.

Wethouder J. Ligtenberg van Openbare Werken verklaarde donderdagavond in de vergadering van de raadscommissie Grondgebied dat 63 procent van de bewoners op de Holterberg inmiddels is aangesloten op de drukriolering dan wel beschikt over een iba (individuele behandeling afvalwater) systeem, dat volgens de wettelijke normen het afvalwater afdoende zuivert voordat het wordt geloosd.

Ligtenberg zei dat zestien perceelseigenaren het gemeentelijk aanbod (aansluiting op de drukriolering dan wel een goedgekeurd iba-systeem) van de hand hebben gewezen en zij dus zelf met een afdoende oplossing voor de zuivering van hun afvalwater moeten komen. In antwoord op een vraag van raadslid J. Tijhof (ChristenUnie) liet de wethouder doorschemeren dat stringente handhaving wat hem betreft niet aan de orde is.

‘De provincie Overijssel heeft aangegeven van die handhaving geen halszaak te willen maken, met name niet omdat heel wat gemeenten op dit terrein nog een inhaalslag te maken hebben’, aldus Ligtenberg. Delahaije stelde daar tegenover: ‘Wij hebben het hier snel voor elkaar gekregen en ik zie geen enkele reden de handhaving dan maar op de lange baan te schuiven.’


Ga terug...