Gemeente heeft ton aan bijstand over - Radio 350

Gemeente heeft ton aan bijstand over

Geplaatst op: 14-11-2005 |


RIJSSEN - De gemeente Rijssen- Holten houdt een ton aan bijzondere bijstand over. Het was de bedoeling dat inwoners met een handicap en ouderen een beroep konden doen op een bijdrage, in wat de gemeente als ‘moeilijk aantoonbare uitgaven’ omschrijft. Het gaat dan om bijvoorbeeld telefoonkosten of extra uitgaven voor kleding en voeding.

Er was gerekend op zo’n duizend aanvragen, maar met nog anderhalve maand te gaan is er nog nauwelijks beroep gedaan op deze vorm van bijzondere bijstand. De voorwaarden worden verruimd en net als bij de bijzondere bijstand voor een zwem- of bibliotheekabonnement en lidmaatschap van een sportclub voor mensen met een laag inkomen komt de inkomensgrens op 115 procent van het minimumloon.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten wil nog een laatste poging doen om inwoners met een handicap of ouderen op deze vorm van bijzondere bijstand te attenderen. De achthonderd inwoners die al gebruik maken van de Wet voorzieningen gehandicapten, krijgen binnenkort een brief waarin ze wordt uitgelegd hoe ze tegen gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van de Regiotaxi. De gemeente wil in die brief de mensen ook attenderen op de bijzondere bijstand.

Blijft er desondanks geld over, en dat ligt voor de hand met het einde van het jaar al in zicht, dan wil het college dat gebruiken als een tegemoetkoming in de ziektekosten voor de mensen die niet profiteren van een collectief afgesloten, en dus goedkopere ziektekostenverzekering.


Ga terug...