Wethouder Flim zevende op lijst bij CU - Radio 350

Wethouder Flim zevende op lijst bij CU

Geplaatst op: 14-11-2005 |


RIJSSEN - Wethouder Janneke Flim-Gerritsen ziet definitief af van een volgende termijn. Op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de komende raadsverkiezingen neemt de zieke wethouder een zevende plaats in. De ChristenUnie heeft nu vier raadsleden. Het afdelingsbestuur laat weten dat Flim-Gerritsen ‘op dit moment’ niet beschikbaar is voor een verkiesbare plaats.

Eerder maakte de ChristenUnie al een verrassende lijsttrekker bekend. Wil Otten was lang hét gezicht van de fractie, maar hij stopte een jaar wegens omstandigheden. Ben Wolterink nam Otten’s plek als fractievoorzitter in, maar die laat het nu op zijn beurt afweten vanwege te drukke werkzaamheden.

Daar komt bij dat wethouder Janneke Flim-Gerritsen al sinds afgelopen winter uit de running is. Ze liep vast bij het zoeken naar een een opvangmogelijkheid voor Holtense jongeren. De heftige kritiek vanuit de gemeenteraad werd haar te veel en ze meldde zich ziek. Sindsdien is weinig tot niets meer van haar vernomen, maar algemeen wordt aangenomen dat zij deze raadsperiode niet terugkeert. Ze blijft nog wel bij de politiek betrokken, zij het dan aan de zijlijn met een onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor maart.

De beide Tijhof’s keren vrijwel zeker terug in de raad. Van de jonge Bert Tijhof wordt veel verwacht, vandaar dat hij de tweede plek achter Wil Otten inneemt. De geroutineerde Jan Tijhof staat derde en op de vierde plaats komt Willemien Riezebos-Tessemaker. ‘Zeer geroutineerd met veel vaardigheden’, tekent het CU-bestuur aan. Statenlid Freek Nieuwenhuis staat vijfde op de kandidatenlijst. Hij kan bij een goed verkiezingsresultaat dus ook in de raad komen.

Ben Wolterink, Freek Nieuwenhuis en Johan Riezebos schreven het verkiezingsprogramma ‘Samen werken aan een waarde(n)volle gemeente’, waarin er onder meer wordt gepleit om geen industrie in het Opbroek toe te laten. De ChristenUnie kent ‘hoge prioriteit’ toe aan een betere huisvesting van de Rijssense muziekschool en aan een volwaardige derde ontsluiting van de wijk Veeneslagen.


Ga terug...