Pleidooi zes extra kunstgrasvelden - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Pleidooi zes extra kunstgrasvelden

Geplaatst op: 14-11-2005 |


RIJSSEN - De Sportraad Rijssen-Holten vindt ‘op middellange termijn’ de aanleg van zes kunstgrasvelden nodig en er moeten aanzienlijk meer sportzaaluren bij komen. De voetbal- en handbalvelden vergen een investering van anderhalf miljoen euro. De extra uren voor binnensporten zijn te vinden bij de scholen Reggesteyn en De Waerdenborch, mits die betaalbare huurprijzen gaan hanteren.

De vraag naar kunstgras heeft alles te maken met de voordelen daarvan: onderhoudsvriendelijk en bij regen bespeelbaar. De clubs in de gemeente Rijssen-Holten kunnen bovendien meer velden gebruiken, omdat het aantal sporters de komende jaren toeneemt. Eén op de drie inwoners is lid van een sportvereniging, één op de vier doet aan bewegingssport. Het aantal jeugdleden van de clubs groeit de komende vier jaar naar verwachting van de Sportraad met tien procent, het aantal volwassenen met drie procent.

Met hulp van de verenigingen heeft de Sportraad een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan sportvelden en zaaluren, met daaraan gekoppeld een visie hoe daaraan in de komende vier jaar voldaan moet worden.

Bekend was al dat er kunstgras moet komen voor de Holtense hockeyers, maar ook een kunststof atletiekbaan en dito skeelerbaan. De atletiekvereniging Rijssen en de skeelervereniging Rijssen willen hun plannen combineren op sportpark De Koerbelt, waardoor verhuizing van de skeeleraars naar Holten niet meer nodig is. Dit plan betekent bovendien een forse kostenbesparing.

Daar bovenop wil de Sportraad dus zes extra kunstgrasvelden, terwijl ook een tennisvereniging heeft aangegeven behoefte te hebben aan twee banen met kunstgras. Dat vergt een investering van 30 mille. Verder is er een lange lijst met andere wensen van de sportclubs, zoals een spring- en dressuurbak voor ruiters, een binnerijhal en een beachvolleybalveld. Al met al een wensenpakket van vier ton dat de Sportraad graag de komende vier jaar samen met de clubs en de gemeente wil zien te verwezenlijken.

Het totaal aan investeringen ligt op ruim 2,9 miljoen euro. Dat kan negen ton minder worden als de plannen voor het (deels) afstoten van het Holtense sportpark Vletgoor doorgaan. De opbrengst van de grondverkoop kan namelijk worden besteed aan de verwezenlijking van het hockeyveld en de atletiek-skeelerbaan. De Sportraad tekent bij dit alles aan dat nog altijd een nieuwe lokatie voor kleiduivenschietvereniging De Brekeld gevonden moet worden.

De groei van de binnensportclubs leidt tot een grotere vraag naar zaaluren, wekelijks acht uur in een sporthal en elf in een sporthal. Op jaarbasis is dat respectievelijk 400 en 550 uur. Aan die vraag kan volgens de Sportraad worden voldaan, want Reggesteyn beschikt over een gloednieuwe sporthal in Rijssen en ook bij De Waerdenborch in Holten kunnen de clubs terecht. Volgens de Sportraad met ‘de politiek’ daar betaalbare prijzen afdwingen.


Ga terug...