Dorperdijk/Oudendijk weer open voor verkeer - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Dorperdijk/Oudendijk weer open voor verkeer

Geplaatst op: 16-11-2005 |

Woensdag 16 november om 16.00 uur openen de wethouders G.A.J. Berkelder van Deventer en J. Ligtenberg van Rijssen-Holten de vernieuwde Dorperdijk/Oudendijk. De weg tussen Bathmen en Holten wordt veel gebruikt door leerlingen van De Waerdenborch in Holten.

“Ik ben blij dat de vele scholieren die zich dagelijks tussen Bathmen en Rijssen/Holten verplaatsen nu ook veilig kunnen fietsen. De Dorperdijk/Oudendijk is hiermee een voorbeeld fietspad zoals ik ze graag zie”, aldus wethouder Berkelder.

De Dorperdijk/Oudendijk is een onderdeel van de fietsroute van Bathmen naar Holten. Dagelijks maken veel scholieren uit Bathmen en omgeving gebruik van deze weg om naar scholengemeenschap De Waerdenboch in Holten te gaan. Om de scholieren niet te lang ‘om’ te laten fietsen, is met de aannemer afgesproken dat de weg na de herfstvakantie weer in gebruik zou worden genomen.

Binnen een maand is 4 kilometer weg en 1 km fietspad verbreed en voorzien van nieuwe asfalt deklagen. Daarvoor werd 7500 ton asfalt aangevoerd en verwerkt. De Dorperdijk en de Oudendijk vallen nu binnen een 60 km. gebied. De weg is uitgevoerd met rode fiets suggestiestroken aan weerszijden. Door de reconstructie is het autoverkeer min of meer ondergeschikt gemaakt aan de fietser.

Langs de route komen enkele blikvangers. Scholieren en andere fietsers kunnen onderweg hun afval hier in deponeren. Tijdens de opening onthullen beide wethouders de blikvangers en geven een demonstratie ‘blikgooien per fiets’.

De eerste plannen voor de veranderingen dateren van voor de herindeling van de gemeente Bathmen. In die tijd zou de gemeente Rijssen-Holten haar gedeelte reconstrueren en Bathmen was verantwoordelijk voor het deel op haar grondgebied. Nu is het werk als één project uitgevoerd met als opdrachtgevers Deventer en Rijssen-Holten onder directievoering van deze laatste gemeente. Deze samenwerking verliep uitstekend.

Ga terug...