In december  Reggesingel weer open - Radio 350

In december Reggesingel weer open

Geplaatst op: 16-11-2005 |

Begin december is naar verwachting de fietstunnel bij het station in Rijssen gereed, ook de rotonde voor het autoverkeer wordt dan in gebruik genomen. Voor het zover is kunnen de inwoners een kijkje nemen.

Aan de fietsvoetgangers tunnel bij het station wordt met man en macht gewerkt. In de week van 14 november wordt asfalt gelegd. Als het weer meewerkt is het bouwwerk begin december klaar.
Zo snel als mogelijk is, wordt dan ook het verkeer toegelaten op de rotonde en in de fietstunnel. Daarmee is de omleiding over het bedrijventerrein verleden tijd.

Op één moment wordt het echter mogelijk om als voetganger zowel de rotonde als de fietstunnel te bekijken. Dat is vlak voor het vrijgeven aan het verkeer. Als het weer het toelaat zal dit begin december zijn, maar dat hangt af van temperatuur en vochtigheid. Wanneer dat moment is, is pas vlak voor de openstelling bekend.

De officiële opening van de fiets/voetgangerstunnel met rotonde is in het voorjaar van 2006. Dan is ook de beplanting en de andere afwerking aangebracht.

Deze tunnel is de eerste van de drie tunnels in het kader van de lange termijn visie verkeer en vervoer en bestaat uit een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers en op straatniveau een rotonde met 2 rijstroken.

Ga terug...