Speeddate voor sollicitanten voor vacatures woonzorg groot succes - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
Oudfit
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Speeddate voor sollicitanten voor vacatures woonzorg groot succes

Geplaatst op: 14-11-2012 |

Tijdens de speeddate die ZorgAccent vorige week organiseerde in het Parkgebouw in Rijssen, maakten ruim 80 sollicitanten kennis met medewerkers van 12 woonzorgteams van ZorgAccent. In een informele sfeer hadden de medewerkers 8 minuten de tijd om een goede eerste indruk van hun toekomstige collega te krijgen. En andersom de sollicitanten van hun toekomstige werkgever en collega’s. De reacties waren positief. ‘Het is gewoon gezellig’, riep een van de deelnemers enthousiast.

Grote wervingscampagne

Om medewerkers te werven voor de nieuwe verpleeghuislocatie Het Stadskwartier en de andere woonzorglocaties startte ZorgAccent medio 2012 een grote wervingscampagne. Onder het motto ‘Vaarwel overbodige regels / Welkom Thuis’ zette de zorginstelling een gevarieerde mix van communicatiemiddelen in. Van flyers, posters, kaarten, advertenties tot een speciaal ontwikkelde sollicitatie-app op Facebook. En met succes. Bijna 100 mensen solliciteerden op diverse functies in de woonzorg.

Speeddate

Omdat de zelfsturende teams zelf verantwoordelijk zijn voor het aannemen van medewerkers, heeft ZorgAccent ervoor gekozen een speeddate te organiseren in het Parkgebouw in Rijssen. Dat wil zeggen dat de sollicitanten deze middag kennis konden maken met de organisatie, de teams en afdelingen die vacatures hebben door zichzelf kort te presenteren aan de teams. Het doel van deze middag was om te bezien of er een klik is tussen het team en de sollicitant, alvorens verder de sollicitatieprocedure met een specifiek team in te gaan. Dit zal dan een sollicitatiegesprek zijn met het voltallige team.

Zowel de medewerkers als de sollicitanten waren enthousiast over deze manier van solliciteren: “Doordat de sfeer heel ontspannen is, kan ik veel meer mezelf zijn. Je hebt maar een keer de kans om een eerste indruk te maken en te krijgen. Dat maakt dat de gesprekken heel open zijn.”

Ga terug...