Verzet tegen industrieterrein Enter/Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Verzet tegen industrieterrein Enter/Rijssen

Geplaatst op: 21-11-2005 |


Het is gewoon een inloopavond, woensdagavond in het Wierdense gemeentehuis. Bewoners kunnen kennisnemen van de plannen voor het gezamenlijke industrieterrein voor Enter en Rijssen. Wie goed luistert verneemt echter tevens aankondigingen van stevig verzet.

ENTER

‘We worden gesandwicht’, ‘een onzalig plan’, ‘Hollandse kneuterigheid’, ‘het is toch niet te geloven’. De kritiek is niet van de lucht op de inloopavond over het nieuwe gezamenlijke industrieterrein voor Enter en Rijssen. Dit industrieterrein komt in de hoek van de N347 en A1, richting Enter. Maar het sluit niet helemaal aan op het bestaande Enterse industrieterrein De Vonder. Een strook aan weerszijden van de Rondweg blijft woongebied.

En dat steekt bij de bewoners van de Rondweg. Volgens hen was er in de eerste plannen sprake van een afstand van honderd meter tussen hun woningen en het nieuwe industrieterrein. Daar is nu geen sprake meer van. ‘Het is toch niet te geloven. Het komt vlak voor m’n neus’, zegt bijvoorbeeld Coby Velterop. Voor Anny, Veronique en Martijn Rosink zijn de druiven minstens zo zuur. Zij zitten met de achtertuin tegen De Vonder aan, keken uit op weilanden en krijgen nu het nieuwe industrieterrein als uitzicht.

Henk Rohaan, eigenaar van SVR Camping De Hoge Esch aan de Rondweg, vindt dat het nu tijd wordt dat de gemeente Wierden gaat opkomen voor de eigen burgers. ‘De gemeente moet nu ook staan voor de burgers die er tussenin zitten’, zegt hij.

Er is merkbaar wantrouwen in de richting van de gemeente bij de aanwezigen. Het gevoel bestaat dat alles al bekokstoofd is, iets wat overigens bestreden wordt door een aanwezige ambtenaar. Bestuurders die kunnen reageren op de opmerkingen van de Enternaren zijn er niet. Burgemeester B. Koelewijn en wethouder W. Stegeman zijn er weliswaar, maar die zijn van Rijssen-Holten.


Ga terug...