Schaatsbaan kwestie lange adem - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Schaatsbaan kwestie lange adem

Geplaatst op: 21-11-2005 |RIJSSEN - De IJsclub Rijssen wilde het zo graag: een schaatsbaan aan de Oude Veer. Met een nieuw college dacht de club het plan er eindelijk door te krijgen.

Wat: IJsclub Rijssen luidt de noodklok over ontbreken ijsbaan
Uit de krant van: 17 november 2000


De fusie van Rijssen en Holten werd dan niet door iedereen toegejuicht, één club dacht er in 2000 wel bij te varen de IJsclub Rijssen. Al jaren wachtte deze natuurijsclub op een nieuwe baan. Ze verzocht de gemeente keer op keer een stek aan te wijzen waar elke winter geschaatst kon worden, maar tot dan toe tevergeefs. Voorzitter Henk Rutterkamp vestigde zijn hoop op het nieuwe college van B en W. ‘Met Holten erbij rekenen we erop dat het één en ander sneller van de grond komt’, stelde hij toen. In de tussentijd konden leden van de club terecht op een locatie aan de Molendijk-Noord. ‘Een mooie geste van eigenaar Nijhuis Rijssen, maar volgend jaar moet de nieuwe ijsbaan er liggen’, aldus de gedreven voorzitter. Waar die nieuwe ijsbaan moest komen, daar had Rutterkamp ook al een idee over: de Oude Veer.

Inmiddels is het eind 2005. Hoe staat het met die nieuwe ijsbaan? ‘We zijn helaas nog geen steek verder gekomen’, zegt Rutterkamp. Hij vervolgt: ‘Hoe dat mogelijk is, dat begrijp ik eigenlijk zelf ook niet. Ze zeggen dat ze er mee bezig zijn...’ Ondertussen is er nog steeds een ijsbaan aan de Molendijk-Noord. ‘Eerlijk gezegd zitten we daar gewoon goed. Misschien vindt de gemeente dat ook en is ze daarom niet zo snel in het vinden van een nieuwe locatie.’ De gemeente en de ijsclub lijken te berusten in de huidige situatie.

Maar niet iedereen is tevreden. ‘Wij hebben eigenlijk geen geschil meer met de gemeente, maar Nijhuis Rijssen wel. Dit bedrijf wil ons graag weg hebben van de Molendijk-Noord, om daar huisjes te kunnen bouwen. Maar wij zitten goed en staan juridisch sterk.’

Een grotere kopzorg voor de natuurschaatsers is het Nederlandse klimaat. Wanneer gevraagd wordt hoe het met de ijsclub gaat anno 2005, stelt de voorzitter: ‘Nou slecht, want er is helemaal geen ijs’. Zal het broeikaseffect de Rijssense ijspret voorgoed bederven? Het KNMI stelt dat Nederland met gemiddeld 1 graad per jaar opwarmt. Maar het is met name in de zomer warmer. De kans op koude winters is ondanks de opwarming nog steeds vrij groot, maar het KNMI voorspelt nu, zij het onder voorbehoud, een nog zachtere winter dan voorgaande jaren.


Ga terug...