Westelijke rondweg blijft hangijzer - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
't Lopend Vuurtje
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Westelijke rondweg blijft hangijzer

Geplaatst op: 21-11-2005 |


RIJSSEN - De Kring Werkgevers Rijssen is én blijft voorstander van een westelijke rondweg, ook al wordt achter Holten het bedrijventerrein Lokerbroek aangelegd. Eerder had het college van Burgemeester en Wethouders laten weten dat de KWR bereid was het bezwaar tegen de aanleg van de Elsenerbeek als ecologische zone in te trekken.

VVD’er J. Kevelam kwam er mee en collega-fractievoorzitter van de ChristenUnie, B. Wolterink, beaamde dit. De Kring Werkgevers Rijssen houdt vast aan een westelijke rondweg als de beste verbindingsroute vanaf het bedrijventerrein Plaagslagen naar Lokerbroek. Logisch natuurlijk, dat de KWR daar naar blijft streven en onlogisch, om daar bij het realiseren van Lokerbroek juist van af te zien.

De gemeente Rijssen-Holten wil die westelijke rondweg ook wel, maar de provincie juist weer niet. Kevelam liet vrijdag bij de vaststelling van de gemeentebegroting 2006 weten het maar niks te vinden dat wethouder W. Stegeman van Ruimtelijke Ordening ‘als een klein kind bij de gedeputeerde op schoot zit’. Die vond dat op zijn beurt weer niet eerlijk, juist omdat hij als geen ander geprobeerd heeft toestemming te krijgen voor een westelijke rondweg om Rijssen. Kevelam drong aan dat Stegeman andermaal op pad gaat, maar kreeg vervolgens van PvdA-fractievoorzitter R. de la Haye te horen dat hij het college ‘niet aan een dood paard moet laten trekken’.

SGP’er J. Voortman, verklaard voorstander van de westelijke rondweg, relativeerde de weigering van de provincie om toestemming te geven. Doe maar rustig, adviseerde Voortman die ook deel uitmaakt van provinciale staten. ‘Wie zegt mij dat er over vier, vijf jaar niet heel andere inzichten leven bij de provincie. Ecologie wint nu, maar dat hoeft dan niet zo te zijn.’

Gedegen

De ChristenUnie vond dat er maar eens een gedegen onderzoek moet komen naar de noodzaak van een westelijke rondweg, aangemoedigd door burgemeester B. Koelewijn die het belangrijk vond dat de gemeente ‘z’n huiswerk doet’. Het aantonen van de noodzaak van de rondweg is belangrijker dan het alsmaar drammen bij de provincie dat die weg er moet komen. Het voorstel haalde het nipt, met dertien tegen twaalf stemmen. Behalve de ChristenUnie waren voor de SGP, Gemeentebelang en de VVD.

Het CDA kwam even daarvoor nog met het voorstel om onderzoek te doen naar een noordoostelijke rondweg en de PvdA wilde zelfs alle mogelijke varianten, dus ook de westelijke rondweg en een ‘opwaardering’ van de Morsweg, gaan onderzoeken. Beide voorstellen leden schipbreuk bij de voorstanders van de westelijke rondweg.

Verder werd flink gesteggeld over de noodzaak van een derde ontsluitingsweg voor de wijk Veeneslagen. SGP, Gemeentebelang en VVD vonden dat de sluiproute via de kruising Butaanstraat-Ligtenbergerweg definitief moet worden, de ChristenUnie hamerde op een onderzoek naar een volwaardige derde ontsluitingsweg. Het onderzoek komt er, de ‘bouwweg’ via de Butaanstraat wordt door een raadsmeerderheid nog steeds gezien als noodoplossing.


Ga terug...