Toneelgroep COV te zien in tv-serie Moord&Brand - Radio 350

Toneelgroep COV te zien in tv-serie Moord&Brand

Geplaatst op: 23-11-2005 |

Vanaf 6 december is Toneelgroep COV uit Holten regelmatig te zien in een aantal nieuwe afleveringen van ‘Moord&Brand” op TV Oost. De serie is afgelopen zomer al opgenomen. In drie van de zes nieuwe afleveringen zijn de leden van de Holtense toneelgroep te zien. Naast haar eigen leden heeft COV een beroep gedaan op tientallen figuranten uit Holten en omgeving om te figureren.

In “Moord&Brand” worden oude “moord” verhalen opnieuw verteld en gereconstrueerd. Aan de hand van “moordliederen”, vertolkt door een troubadour, verteld “meesterverteller” Anne van der Meiden het verhaal aan elkaar. De leden van toneelgroep COV spelen de verhalen na en nemen u mee terug in de tijd. De crew van TV Oost heeft op sfeervolle wijze deze mythen en sagen verfilmd. RTV Oost was zodanig onder de indruk van de serie dat zij de aflevering over “Huttenkloas” heeft ingezonden voor de NL Awards. Dit is de variant van de Televizierring van de regionale omroepen in Nederland. De uitslag en uitreiking van deze prijs zal plaatsvinden in februari 2006.

De filmopnamen waren voor de toneelgroep een unieke ervaring. Acteren voor de camera is toch heel iets anders dan het spelen op een podium voor publiek. Doordat de scenes niet in chronologische volgorde opgenomen werden maakte het nog eens extra lastig. De opnamedagen waren lange intensieve dagen waarin door de figuranten vaak erg lang gewacht moest worden voordat ze aan de beurt waren. Dit terwijl de hoodrollen zo druk waren dat zij nauwelijks aan pauze toekwamen. De sfeer en de gezelligheid op de set waren er daarom niet minder om. Met heel veel plezier en inzet hebben de spelers en figuranten meegwerkt aan deze historische serie.

De eerste aflevering waarin in COV is te zien is op dinsdag 6 december in het verhaal van Berendina Hertgers. Op 27 december speelt COV in de aflevering “Huttenkloas” en op 10 januari 2006 is COV te zien in het verhaal van “Gerrit Pieperiet”.

Toneelvereniging COV zit niet stil en is inmiddels weer volop bezig met de repetities van een nieuwe avondvullende klucht. Dit seizoen is gekozen voor de klucht "Ouwe jongens, krentenbrood" van Carl Slotboom. U kunt deze hilarische klucht zelf zien op 10 en 11 maart 2006 in De Kandelaar te Holten.

Ga terug...