‘SGP, CU en VVD willen geen kulturhus’ - Radio 350

‘SGP, CU en VVD willen geen kulturhus’

Geplaatst op: 30-11-2005 |


HOLTEN - Geld voor de grote zaal van het Holtense kulturhus kan ook besteed worden aan andere strategische projecten. Dat besloot de gemeenteraad gisteravond, met minimale meerderheid. Volgens de PvdA willen SGP, ChristenUnie en VVD het geld gebruiken voor de aanleg van rondwegen.

Woordvoerder R. Meijerink van de PvdA vond de motivatie voor zijn suggestie dat kulturhus-geld door SGP, CU en VVD aan rondwegen bestemd zou moeten worden in een niet-ingediend amendement bij de begrotingsvergadering van 18 november. In dat concept-amendement staat namelijk gewoon dat de 119.000 euro voor de grote zaal van het kulturhus gebruikt kan worden voor de aanleg van rond- en randwegen om Rijssen en Holten.

Vooral SGP en VVD reageerden getergd op de suggestie van Meijerink. Ze vonden het ‘flauw’ dat de PvdA’er citeerde uit een amendement dat helemaal niet was ingediend. Volgens Meijerink zegt het wijzigingsvoorstel het echter veel over de denkrichting van de drie fracties.

De kwestie kwam gisteren in de gemeenteraad aan de orde omdat de raad bij de begrotingsbehandeling nog geen duidelijkheid had gegeven over de bestemming van de 119.000 euro die bij het kulturhus was weggehaald. Het voorstel van SGP, CU en VVD haalde het toen niet omdat de stemmen staakten. Na veel soebatten werd het gisteravond alsnog met 12 tegen 11 stemmen aangenomen.

Dit ondanks de forse tegenwerpingen van de Stuurgroep Kulturhus die bij monde van woordvoerder Kurz de opstelling van de SGP, CU en VVD omschreef als niet ‘consistent en niet moedig’. Volgens de stuurgroep wíllen de drie fracties helemaal geen kulturhus en durven ze dat niet te zeggen.


Ga terug...