Opening steunpunt  Numendal - Radio 350

Opening steunpunt Numendal

Geplaatst op: 01-12-2005 |

Op vrijdag 2 december om 11.00 opent wethouder W. ter Schure van Rijssen-Holten samen met de secretaris van het Nationaal Park de heer H. Reimerink, het steunpunt Numendal bij de kruising Motieweg/Helhuizerweg.

In het beheer- en inrichtingsplan “levend paars” van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is het aanleggen van 3 steunpunten aan de rand van het Nationaal Park opgenomen. Deze fungeren als opvangpunt voor gasten die het Nationaal Park bezoeken.

Op dit steunpunt bevinden zich 15 parkeerplaatsen, 3 picknickbanken en informatie over het Nationaal Park. Verder fungeert het steunpunt als startpunt voor wandel- en fietsroutes. Het steunpunt is ingebed in een landschapselement van ongeveer 4000 m² met onder andere een poel en een wandelpad door een kruidenvegetatie. Kortom een prachtige plek om een parkbezoek te beginnen, te eindigen en een prima plek om te picknicken.

Het eerste informatiepunt wordt nu geopend, de andere 2 aan de oostkant zijn in voorbereiding en worden naar verwachting het komend jaar in gebruik genomen. Het hoofdsteunpunt De Holterberg is in procedurele voorbereiding en komt in de nabijheid van het diorama.

De aanleg van het eerste steunpunt is nu bijna voltooid. Op 2 december 2005, om 11.00 onthult wethouder W. ter Schure samen met de secretaris van het Nationaal Park, de heer H. Reimerink, het informatiepaneel.

Ga terug...