Kantorenpand melkfabriek heet
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kantorenpand melkfabriek heet "Botterheer"

Geplaatst op: 01-12-2005 |

RIJSSEN - ‘Ondernemershuis De Botterheer’ is de nieuwe naam van het kantorenpand van de voormalige melkfabriek in Rijssen. De nieuwe benaming, verwijzend naar een ondernemende Fries in Rijssen, moet het pand meer allure brengen.

In Ondernemershuis De Botterheer was het gisteren feest. Onder het genot van een hapje en een drankje onthulde burgemeester B. Koelewijn de langverwachte naam van het kantorenpand op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Enterstraat. Ongeveer honderd gasten waren uitgenodigd de onthulling bij te wonen. Het pand, gebouwd in de jaren tachtig, staat op het terrein van de voormalige melkfabriek en moest dan ook een historisch geladen naam krijgen.

De naam

Eigenaar Hendriksen van het gelijknamige accountantsbureau gaf een communicatie adviesbureau de opdracht een naam te bedenken.

‘In 1906 zette een Fries, Dirk Eerdmans genaamd, hier een boterfabriekje op,’ verklaart bedenker van de naam Hans Kobes. ‘Al snel ging hij in Rijssen door het leven als ‘de Botterheer’ - de boterheer - zijn naam verwijst naar een ondernemend man.’

Het gebouw waar verschillende bedrijven in zijn gehuisvest moest een naam krijgen omdat het volgens Kobes meer allure aan het gebouw en de bedrijven geeft. Wélke naam het moest worden, werd niet lang bediscussieerd. Een alternatief hoefde niet eens bedacht te worden.

De gelegenheid werd gisteren gelijk benut om een nieuwe bewoner van het pand te verwelkomen. Het Ondernemershuis geeft nu ook onderdak aan een salarisadviesbureau, een nieuw bedrijf van Hendriksen.


Ga terug...