VVD Rijssen-Holten stelt kandidatenlijst vast - Radio 350

VVD Rijssen-Holten stelt kandidatenlijst vast

Geplaatst op: 02-12-2005 |

Kevelam lijsttrekker, Noordam kandidaat-wethouder

De ledenvergadering van de VVD Rijssen-Holten heeft woensdagavond op de ledenvergadering in Rijssen de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Jan Kevelam, de huidige VVD fractievoorzitter in de gemeenteraad, is door de leden als lijsttrekker aangewezen. Frans Noordam is kandidaat-wethouder.

De VVD, de afgelopen periode als enige partij in de oppositie, wil in Rijssen-Holten na de komende verkiezingen nadrukkelijk in beeld zijn voor het dragen van collegeverantwoordelijkheid. Om die reden schuift de VVD nu al een kandidaat voor het wethouderschap naar voren. Gezocht is naar een sterke kandidaat die bekendheid geniet binnen de gemeente, en ook regionaal over goede contacten beschikt. Die kandidaat is gevonden in de persoon van de Holtense ondernemer Frans Noordam.

Frans Noordam was lange tijd algemeen directeur van het Holtense bedrijf Enkco en is nu ruim drie jaar actief ondernemer. Hij is ook al tien jaar lang voorzitter van de Holtense Industriegroep (HIG) en ruim zeven jaar voorzitter van de IKT (Industriële Kring Twente) West Twente. De afgelopen tijd draaide Noordam mee met het politieke handwerk als lid van de schaduwfractie Rijssen-Holten.

Noordam zal als kandidaat-wethouder een belangrijke rol spelen in de komende gemeenteraadscampagne. Binnenkort wordt daarover meer bekend, evenals over het definitieve verkiezingsprogramma (de tekst daarvan wordt eind volgende week vrijgegeven).
Bestuurlijke kwaliteit, slagvaardigheid en daadkracht zullen echter centrale thema’s zijn, zoveel is zeker. Met Kevelam en Noordam denkt de VVD die boodschap goed te kunnen uitdragen, en deze ook politiek en bestuurlijk waar te kunnen maken.

De top 6 van de kandidatenlijst van de VVD in Rijssen-Holten ziet er als volgt uit:
1. Jan Kevelam (Holten)
2. Rob de Koe (Rijssen)
3. Gerda Wibbelink-Roelvink (Holten)
4. Frans Noordam (Holten)
5. Dini Heuver-Harbers (Rijssen)
6. Jan Remmelt Schoenmaker (Holten)

Ga terug...