Excelsior'31 neemt punten mee uit Wierden - Radio 350

Excelsior'31 neemt punten mee uit Wierden

Geplaatst op: 05-12-2005 |

Excelsior'31 heeft de streekderby in Wierden, tegen SVZW, met 3-1 in winst omgezet. De Rijssenaren startten - ingegeven door de absentie van Peter Scheppink én een aantal aanpassingen in de basisformatie - uiterst pover.

Een prima 2e helft, ingeleid door een vroege gelijkmaker van Erwin Looms, was het startsein voor een overtuigend herstel. Maarten Dangremond (wereldgoal!) joeg de 1-2 tegen de touwen en Sander ter Harmsel deed de deur definitief dicht, 1-3.

Tegen 20.10 uur wordt er op RTV Oost uitgebreid aandacht geschonken aan deze 'derby der lage landen'. Ieder uur wordt de uitzending herhaald (21.10-. 22.10-, 23.10 uur etc.)

verslag van Jannes Boerman, verslaggever van www.voetbaloost.nl
SVZW maatje te klein voor Excelsior'31
Het vuurwerk vooraf was van de massaal meegereisde Excelsior-fans, maar het was SVZW dat veel beter aan de wedstrijd begon. Debet hieraan was de beginopstelling van Excelsior. Waar logischer wijze Hans Baan zou mogen worden verwacht daar dacht trainer Golstein de afwezigheid van de geschorste Peter Scheppink op te kunnen vangen door rechtsback Arjan Schooten naar het centrum te halen en de pas van een blessure genezen Amanuel Isa als back te posteren. Zowel Schooten als Isa speelden daardoor op een positie die ze niet gewoon zijn en SVZW profiteerde optimaal. Al in de 4e minuut resulteerde dit in een dot van een kans voor Nick de Graaf, maar hij miste de juiste richting na een pass van Martijn Maris. De tweede kans was voor Gerald Jansen maar allen voor Vicente Hesselink faalde ook hij hopeloos. Toch kon een doelpunt niet uitblijven en in de 26e minuut was het dan zover. Roy Bouck vond het hoofd van Nick de Graaf die onder Hesselink door de 0-1 binnenkopte. Op dat moment zeker verdient want verdedigend klopte het totaal niet bij de Rijssenaren. In de 30e minuut zag Golstein dit uiteindelijk ook in en werd Martijn Beltman naar het centrum van de verdediging gehaald. Isa kwam op het middenveld te spelen en Arjan Schooten op zijn vertouwde plek als rechtsback. Vanaf dat moment kreeg Excelsior grip op de wedstrijd en was de angel uit de aanval van SVZW gehaald. Het leidde voor rust nog niet tot resultaat maar dat zou na rust veranderen.

De tweede helft was nog geen 3 minuten oud of de 1-1 was een feit. Erwin Looms scoorde uit een corner van Nick Hoekstra. Looms voor rust nog volledig in de tang bij Ruben Jonker, liet opnieuw zien op beslissende momenten elke mandekker de baas te zijn. De gelijkmaker gaf Excelsior vleugels en SVZW kwam er niet meer aan te pas. Tot 2 maal toe claimde Excelsior een penalty na valpartijen van Hubert Dijk en Erwin Leurink maar scheidsrechter Dijkman liet doorspelen. In de 74e minuut kregen de Rijssenaren loon naar werken. Looms kaatste op Maarten Dangremond en met een formidabele knal in de kruising schoot de middenvelder Excelsior op voorsprong 1-2. SVZW kreeg hiermee eigenlijk de genadeklap want als de Wierdenaren het spel moeten maken zijn ze niet op hun best. De betere kansen waren dan ook voor Excelsior. Looms was met een kopbal nog het dichtst bij de 3e treffer maar zijn kopbal werd door doelman Arjan Kok uit de kruising gehaald.
In de 83e minuut werd het spel stil gelegd voor een vrije trap voor Excelsior. Trainer Demmers van SVZW gebruikte dit oponthoud om 2 verse krachten te brengen om alsnog met een slotoffensief een puntje uit het vuur te slepen. Helaas voor hem werd de vrije trap door Sander ter Harmsel omgezet in een doelpunt en was de wedstrijd gelopen 1-3. Over 90 minuten gezien een terechte uitslag die echter anders had kunnen uitpakken als SVZW in het eerste half uur uit de vele kansen een hoger rendement had gehaald.

Gele kaarten: Jarno Beltman (Excelsior)

Opstelling Excelsior:
Doel: Vicente F. Hesselink
Achter: Amanuel Isa (Arno Luby), Arjan Schooten (Jelte van der Berg), Jarno Beltman, Erwin Leurink
Midden: Sander ter Harmsel, Martijn Beltman, Nick Hoekstra
Voor: Maarten Dangremond (Hans Baan), Erwin Looms, Hubert Dijk

Opstelling SVZW:
Doel: Arjan Kok
Achter: Gijs Bodt, Ruben Jonker, Michaw Zaparowski (Mark Geerink), Machiel van Keulen
Midden: Thomas Claassen, Roy Bouck, Jon Mulderije (Johan Grooters)
Voor: Gerald Janssen, Martijn Maris, Nick de Graaf

Ga terug...