Encko aast op panden Udema Vlees - Radio 350

Encko aast op panden Udema Vlees

Geplaatst op: 07-12-2005 |


HOLTEN - De directie van Encko voert gesprekken met de gemeente en met Udema over het gebruik van panden op het Holtense bedrijventerrein De Kol waarin voorheen door Udema vlees werd verwerkt. Een deel van die productie voerde Udema al uit voor Encko. De panden zijn sinds kort eigendom van de gemeente. Naar verwachting wordt nog deze week een akkoord bereikt.


Nu Udema Vlees na het faillissement de bedrijfspanden niet meer gebruikt, heeft Enkco de gemeente Rijssen-Holten gevraagd een deel van de vrijgekomen ruimte voor twee jaar te mogen huren. Het gemeentebestuur stelt zich met het oog op de werkgelegenheid voor oud-medewerkers van Udema ‘in beginsel welwillend op’.
Wel moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt welke gebouwen Encko wil gebruiken en welke werkzaamheden daar worden verricht. Ook wil de gemeente vastleggen dat Encko maximaal twee jaar gebruik mag maken van de panden van Udema. Er moet duidelijk zijn wie verantwoordelijk is voor het goed functioneren van de technische apparatuur, waaronder een ammoniakinstallatie. De gemeente moet daarbij zorgen voor een aangepaste milieuvergunning.
De directie van het sterk expanderende Encko heeft vertrouwen in een goede afloop, getuige de gesprekken die nu al worden gevoerd met medewerkers van Udema. De curator van Udema moet zijn toestemming overigens nog geven voor gebruik van de panden door Encko.
De producent van vlees- en vleesvervangende producten zit duidelijk om ruimte verlegen. De gemeente wil het bedrijventerrein De Kol kwijt, op termijn moet er een woonwijk voor in de plaats komen. Encko verhuist daarom gefaseerd naar het andere Holtense bedrijventerrein, Vletgaarsmaten.
Er komt in eerste instantie een fabriek te staan van bijna 10.000 vierkante meter. In drie verdiepingen, waarvan één laag kantoor. Drie productiehallen voor de bereiding van verse, koele vleesproducten en het inpakken van de artikelen vormen het hart. De ‘warme bereidingen’ van de vleesproducten blijven voorlopig aan de Waagweg.
De nieuwbouw is inmiddels in volle gang, maar in afwachting daarvan heeft Encko ook al meer ruimte nodig. De bedrijfspanden van het failliete Udema bieden die ruimte. Het terrein van Udema beslaat 4,2 hectare.


Ga terug...