Leemspoor komt in 2006 6.000 euro tekort - Radio 350

Leemspoor komt in 2006 6.000 euro tekort

Geplaatst op: 07-12-2005 |


RIJSSEN - Het Rijssens Leemspoor komt volgend jaar 6.000 euro tekort. G. Harbers vroeg daarom namens het Leemspoor in de raadscommissie Maatschappelijke Dienstverlening dat bedrag van de gemeente.


Het tekort, zo betoogde Harbers, komt voort uit de kosten voor huisvesting. En de recreatienota, waarin over geld voor het Leemspoor gepraat kan worden, levert voor 2006 geen geld meer op.
Het Leemspoor ijvert al jaren voor extra geld bij de gemeente, maar ving altijd bot. Daarom, voegde Harbers toe, voelt het Leemspoor zich eigenlijk wat achtergesteld, een stiefkindje.
Inkomsten van ritgelden vergroten, zoals CDA’er Hennie Kuipers vroeg, is geen optie volgens Harbers. ‘We hebben een milieuvergunning die bepaalt dat we een aantal zaterdagen per jaar en een aantal keren doordeweeks mogen rijden. Dan zal het aantal passagiers op die dagen moeten toenemen, maar het aantal dagen uitbreiden zal zeer moeilijk gaan’, legde Harbers uit.
‘Meer sponsoren dan?’, vroeg VVD’er G. Wibbelink-Roelvink. Ook geen optie, volgens Harbers. ‘We hebben veel sponsoring die je niet in geld terugziet. Transporten waar nooit een rekening voor komt bijvoorbeeld. Bij bijzondere investeringen proberen we fondsen aan te spreken. Het is niet te verwachten dat de sponsoring zal toenemen’, aldus Harbers.
Toen werd gevraagd naar uitbreidingsplannen wilde Harbers wel toegeven dat er grote uitbreidingsplannen zijn. ‘We hebben grote plannen die de bouw van een museum behelsen. Maar de gesprekken daarover met de gemeente zitten nog vast. Dat is ook nu niet aan de orde’, verzekerde Harbers de commissieleden.
Na wat geharrewar met de voorzitter en wethouder over hoe deze ongeagendeerde inspraak nu verder afgehandeld moest worden, maakte Kuipers gebruik van het recht op initiatief van de raad en plaatste het verzoek op de agenda van de volgende raadsvergadering. Alleen SGP en Gemeentebelang wilden het voorstel nog bespreken in de fractie. CDA, PvdA, VVD en ChristenUnie wilden Harbers het geld wel geven.


Ga terug...