Remi Delahaije lijsttrekker PvdA - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Remi Delahaije lijsttrekker PvdA

Geplaatst op: 08-12-2005 |

Oude bekenden redden het niet bij de PvdA
RIJSSEN - De oud-raadsleden Henk Siegerink en Gerhard Zwoferink zijn door de leden van de PvdA op onverkiesbare plaatsen gezet bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het bestuur had hen hogere posities toebedeeld. Remi Delahaije wordt zoals verwacht lijsttrekker, Hans ter Keurst de wethouderskandidaat.


Siegerink en Zwoferink maakten eind september bekend weer beschikbaar te zijn voor het raadslidmaatschap. Beiden namen in 2001 afscheid, na een langdurig raadslidmaatschap. De aspiraties van de twee Rijssenaren leidden er toe dat de PvdA gisteren - in afwijking van wat bij de PvdA gebruikelijk is - in beslotenheid vergaderde over de vaststelling van de kandidatenlijst.
‘Dat is op verzoek van enkele leden gebeurd’, licht voorzitter Jan Metsemakers toe. ‘Misschien was het een beetje koudwatervrees, maar sommigen hadden het gevoel niet vrij te kunnen praten met pers erbij.’
De stemmingen over de diverse posities draaiden volledig om de ‘strijd’ tussen oud en nieuw. Zwoferink was door de kandidaatstellingscommissie op de vijfde plaats gezet, Siegerink op de zevende. Ze vonden zichzelf na de stemmingen terug op de posities acht (Zwoferink) en negen (Siegerink).

Over de eerste vier plaatsen op de lijst was trouwens geen stemming nodig. Na Delahaije en Ter Keurst kwamen de zittende raadsleden Monique Tijhof en Rob Meijerink. Doordat Siegerink en Zwoferink zakten, staan van de plaatsen vijf tot en met zeven nu ook zittende raadsleden en schaduwfractieleden. De PvdA heeft nu vier leden in de gemeenteraad en één wethouder (Ter Keurst).
Volgens Metsemakers kozen de leden ervoor meer gewicht toe te kennen aan kandidaten die als team met de schaduwfractie kunnen opereren, en minder aan mensen met specifieke deskundigheid en specialismen. Volgens de voorzitter heeft het bestuur ook bewust geen veranderingen aangebracht in de volgorde van de kandidaatstellingscommissie. ‘We hebben alleen gekeken hoe ze hun werk hebben gedaan’, aldus Metsemakers.
Volgens hem was er zeker geen sprake van dat de stemmingen heel duidelijk in één richting wezen. ‘Ze waren divers’, aldus Metsemakers. De verdeeldheid heeft volgens hem niet geleid tot rancune. ‘Er was wel teleurstelling, maar er is niet met de deuren geslagen.’

Bron: TC Tubantia

Ga terug...