Twee uur lang open huis in fietstunnel. - Radio 350

Twee uur lang open huis in fietstunnel.

Geplaatst op: 08-12-2005 |


Rijssen. De fietstunnel en rotonde bij het station zijn morgenavond korte tijd het domein van wandelaars. Kijkers eigenlijk, want de tunnel en rotonde zijn gereed en dat wordt gezien als een mooi moment om ‘open huis’ te houden.

Van 18.00 tot 20.00 uur kan iedereen die dat wil over de rotonde lopen en de tunnel op z’n gemak van binnen bekijken.
Zaterdag worden de omleidingsborden weggehaald en kan het verkeer gebruik maken van de rotonde en de tunnel. De officiële opening van de tunnel, waaraan een jaar lang is gewerkt, is komend voorjaar.
De werkzaamheden in de omgeving van het spoorwegstation zijn overigens nog lang voorbij. De overweg naast de nieuwe tunnel blijft voorlopig afgesloten, onder meer omdat op de Molenstalweg nog maatregelen tegen wateroverlast genomen moeten worden. De herinrichting van de Molenstalweg moet in april gereed zijn. Hulpverleningsdiensten als politie en brandweer kunnen in de tussentijd wel gebruik maken van de overweg.
Achter het busstation, langs het spoor, komt het P & R-terrein met ruimte voor negentig auto’s. Wie daar parkeert, kan straks via de nieuwe fietstunnel direct het perron op. Een lift komt er nu nog niet, maar er zijn wel voorzieningen getroffen om naderhand een lift naar het perron in te bouwen.
Wellicht komt het nieuwe busstation achter het spoorwegstation, maar daarover is nog geen duidelijkheid. ‘Wij hebben als gemeente ons best gedaan met de aanleg van de tunnel, ProRail is nu aan zet’, aldus wethouder J. Ligtenberg van openbare werken.
Bejaarde fietser raakt gewond
Nijverdal. Een 77-jarige Nijverdaller is dinsdagmorgen omstreeks half negen gewond geraakt bij een aanrijding. De man fietste op het fietspad langs de Grotestraat en kreeg geen voorrang van een 28-jarige plaatsgenoot die met z’n auto vanaf een parkeerterrein de Grotestraat op wilde rijden. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Windwall is
in aantocht
Rijssen. Horizontale windturbines, die veel weg hebben van een groot uitgevallen grasmaaier, zijn straks toegestaan in de gemeente Rijssen-Holten. Verticale windmolens mogen niet. De inspraakprocedure over dit nieuwe gemeentebeleid heeft geen commentaren vanuit de bevolking opgeleverd. Voor een verticale windwall moet wel een bouwvergunning worden aangevraagd.

Bron: TC Tubantia


Ga terug...