Verkeerspunt Reggesingel klaar - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Verkeerspunt Reggesingel klaar

Geplaatst op: 08-12-2005 |

Op vrijdag 9 december kunnen inwoners van 18.00 tot 20.00 uur een kijkje nemen in de fietstunnel en de bovenliggende rotonde bij het station. Zaterdag worden de omleidingsborden weggehaald en kan het verkeer in de loop van deze zaterdag van dit nieuwe verkeerspunt gebruik gaan maken.


Het werk is vrijdagmiddag 9 december voor wat betreft de bouwwerkzaamheden, afgerond. Zo snel als mogelijk is wordt het verkeer toegelaten. Het is niet alleen voor de automobilisten en de fietsers een jaar lang ‘afzien’ geweest, maar ook voor de aanwonende bedrijven en inwoners. Aan deze overlast komt nu grotendeels een eind.

Vlak voor de ingebruikneming van deze fietstunnel en rotonde is er voor belangstellenden heel kort de tijd om rond te lopen in en op het bouwwerk. Dat kan op vrijdag 9 december van 18.00 tot 20.00 uur.
Op zaterdag worden de borden van de omleiding weggehaald en kan het verkeer in de loop van de dag gebruik gaan maken van dit nieuwe verkeerspunt. De officiële opening van de fiets/voetgangerstunnel is in het voorjaar van 2006.

De fietstunnel met rotonde bij het station is in een jaar tijd gemaakt. In drukke tijden werkten rond de 60 man op het bouwwerk. Het eindresultaat is er naar: een lichte en voor fietsers en voetgangers ook veilig verkeerspunt bij het station.
De tunnel heeft een open structuur en is met lichte tegels bekleed. Per uitgang van de tunnel is een andere kleur gebruikt. In de bovenrotonde bij het gemotoriseerde verkeer is in het midden een ‘doorkijk’ gemaakt naar de fietstunnel. Nu dus geen groen in het midden van de rotonde, maar een open plek. Afgezet met een fraai en veilig hekwerk.

Achter het busstation, langs het spoor, komt het P&R terrein. Voor deze bezoekers van het station komt er een aparte toegang naar de fietstunnel. Vandaar uit kan men snel richting perron lopen. Bij de fiets/voetgangerstunnel is naast de trap naar het station, de mogelijkheid voor een lift gemaakt. Welicht komt ook achter het station het busstation. In dat geval krijgen zij een aparte ingang vanaf de rotonde.

De kruising Molenstalweg –bij de ingang van de fietstunnel aan de stadskant- is nog niet klaar. Dat betekent dat de overweg naast de fietstunnel (Dannenberg) de komende maanden voor alle verkeer nog gesloten is, behalve voor hulpverleningsvoertuigen zoals brandweer, politie en ambulance.
.
De komende maanden wordt in de Molenstalweg ter hoogte van het station gewerkt aan het wegprofiel, een nieuwe riolering en andere maatregelen in het kader van de wateroverlast. Naar verwachting is deze reconstructie rond april 2006 gereed, afhankelijk van de weersomstandigheden. Na het gereedkomen van de werkzaamheden is de voorrangssituatie op de Molenstalweg veranderd: het verkeer vanaf de brandweerkazerne richting overweg vice versa gaat dan vóór op verkeer vanaf de Boomkamp richting Molenstalweg.

Pas nadat ook het verkeerspunt bij Otje van Potje gereed is (rond 2010) gaan de overwegen bij het station en bij Otje van Potje, dicht.

De rotonde is de eerste van de 3 tunnels van het verkeersplan in Rijssen, de tunnels die nu nog volgen zijn die bij de verlengde Holterstraatweg en bij de Molendijk (Wierdensestraat). Door deze tunnels is een snellere verkeersafwikkeling mogelijk, zeker nu het spoorverkeer steeds drukker wordt.

Ga terug...