Fietstunnels vuurwerkvrij - Radio 350

Fietstunnels vuurwerkvrij

Geplaatst op: 15-12-2005 |


RIJSSEN - De vuurwerkvrije zone op oudejaarsdag (tot 19.00 uur) wordt uitgebreid met de beide Rijssense voetgangers- en fietserstunnels. Verder gaat het om het centrum, inclusief De Hoge Wal en de directe omgeving het vuurwerkverkooppunt Rosman aan de Haarstraat.


De tunnels worden vuurwerkvrij gehouden omdat in voorgaande jaren veel mensen de fietstunnel bij Otje van Potje meden. ‘Ook al wordt er niet met vuurwerk in hun richting gegooid, de meeste mensen vinden het toch niet prettig als zich in en rond de tunnels groepen jongeren ophouden’, legt burgemeester B. Koelewijn uit waarom het gemeentebestuur op oudejaarsdag het afsteken van vuurwerk verbiedt in en bij de tunnels, ook de pas geopende bij het NS-station. De gemeente hoopt ook op minder schade. Want, weet Koelewijn, vorig jaar werden in de tunnel bij Otje van Potje alle lampen ‘kapot gevuurwerkt’.
De vuurwerkzone geldt voor de Haarstraat, Grotestraat, Elsenerstraat, Bouwstraat, Walstraat, Postgang, op het Schild en op de verbindingsweg vanaf de Haarstraat naar de parkeerplaats aan de Bouwstraat, de weggetjes van en naar de Haarstraat, het Schild, de Grotestraat. Verder geldt het afsteekverbod ook voor De Giezen en op de Julianastraat vanaf het Schild tot aan het steegje bij Eshuis.
Koelewijn: ‘Het vuurwerkverbod heeft in voorgaande jaren goed gewerkt. Het is veel rustiger voor het winkelend publiek. Alle reden dus om ermee door te gaan.’ Er is dus is op oudejaarsdag weer veel blauw op straat in het centrum van Rijssen. Ook het bike team van de politie laat zich geregeld zien. Overtreders van het vuurwerkverbod moeten rekenen op zero tolerance van de kant van de politie. Er wordt niet gewaarschuwd, maar meteen bekeurd.
De vuurwerkzone rond de dierenspeciaalzaak van Rosman wordt ingesteld om kopers van vuurwerk ongehinderd het pand in en uit te laten gaan. Het is er op oudejaarsdag niet alleen druk, maar het gemeentebestuur wil ook voorkomen afgestoken vuurwerk tussen het pas aangeschafte vuurwerk terecht komt en zo voor een kettingreactie zorgt. De beide andere verkooppunten van vuurwerk - Halfords en de beddenzaak Wida - vallen al binnen de vuurwerkvrije zone in het centrumgebied.
Holten heeft geen verkooppunt van vuurwerk. De winkeliers in het dorp hebben aangegeven dat er wat hen betreft geen vuurwerkvrije zone in het centrum hoeft te komen.
Met het bestuur van de Molukse stichting Teripan is afgesproken dat er opnieuw één centraal vreugdevuur komt. Vorig jaar was het nog een heel probleem om met de Molukse gemeenschap tot afspraken te komen. Dat ligt nu heel anders, aldus burgemeester Koelewijn. ‘We hebben in oktober al de eerste besprekingen gevoerd met het nieuwe bestuur van Teripan.’
Het vreugdevuur komt weer op de kruising Graaf Ottostraat-De Ruyterstraat.


Ga terug...