Gymzaal Rietbergstraat galmt te veel - Radio 350

Gymzaal Rietbergstraat galmt te veel

Geplaatst op: 15-12-2005 |


HOLTEN - Het schijnt vaker voor te komen bij nieuwe gymzalen: nagalm. Ook bij de nieuwe zaal aan de J. Rietbergstraat is dit geconstateerd. Als het maar even kan, mijden gymleraren van De Waerdenborch de zaal. Ondertussen zoekt de gemeente Rijssen-Holten naar een oplossing.


Er zijn in de Rietbergzaal wat problemen met nagalm. ‘Als je iets zegt hoor je het drie keer terug’, illustreert L.G.M. van Minderhout, rector van scholengemeenschap De Waerdenborch.
En met twintig leerlingen in een gymles, die allemaal met een basketbal stuiteren en natuurlijk ook nog wat woorden wisselen onderling, wordt het voor een gymleraar erg moeilijk zich verstaanbaar te maken. ‘Maar ook bij het gebruik in de avonduren is er in de zaal sprake van overlast’, weet Van Minderhout.
Erg jammer, vindt de rector, ‘Want de leraren zijn hartstikke blij met de nieuwe zaal als vervanging van de gymzaal aan de Tuinstraat en de Lageweg. Ze wisselen nu de uren daar af. Zo komen we van de regen in de drup. Maar dit lost de gemeente wel op’, denkt Van Minderhout.
En als er dan toch een oplossing voor de nagalm moet komen, kan de gemeente misschien ook meteen wat doen aan de bedieningsschakelaars en sleutels die nog uitsteken, hoopt Van Minderhout.
‘Je kunt natuurlijk tegen elke deurkruk aanbotsen, maar wanneer je in volle vaart tegen zo’n schakelaar loopt, kun je je lelijk bezeren’, bedenkt Van Minderhout.
Voor de geluidsoverlast, die inderdaad te groot blijkt, heeft de gemeente inmiddels een oplossing. Na onderzoek is gebleken dat voor de Arbowet, want de overlast is alleen binnen, de nagalmtijd iets te lang is. Daarom heeft de gemeente geluidsabsorberende beplating besteld. Zodra de platen binnen zijn, worden ze aan de wanden van de gymzaal bevestigd. Zowel gemeente als scholengemeenschap hopen dat dit in de kerstvakantie kan.


Ga terug...