Onderzoek naar gezamenlijke zorgverzekering - Radio 350

Onderzoek naar gezamenlijke zorgverzekering

Geplaatst op: 16-12-2005 |

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om voor haar clienten van de Wet Werk en Bijstand een collectieve zorgverzekering te regelen. Deze en volgende week zijn er besprekingen. Wethouder Hans ter Keurst vraagt de cliënten van de WWB nu nog geen andere verplichtingen aan te gaan, maar te wachten op het aanbod van de gemeente.

Binnenkort worden de cliënten van de WWB geïnformeerd over de onderhandelingen die er met de verschillende zorgverzekeraars zijn over een collectieve zorgverzekering.

Voor de cliënten heeft het als voordeel dat zij een aantrekkelijke premie betalen voor hun verzekering. Naast een premievoordeel op een basisverzekering, wordt ook onderhandeld over een voordeel op de aanvullende verzekering.

Wethouder Hans ter Keurst van sociale zaken is een groot voorstander van de regeling. Hij maakt zich er in het college sterk voor deze regeling in te voeren.

De wethouder vraagt de cliënten van de WWB nu nog geen andere verplichtingen bij een zorgverzekeraar aan te gaan, maar te wachten op het aanbod van de gemeente.

Ga terug...