Onderzoek naar het vrijwilligerswerk - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 20:00 uur
Finally Friday
Playing
Straks
20:00 - 21:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Onderzoek naar het vrijwilligerswerk

Geplaatst op: 04-10-2004 |

In onze gemeente zijn veel vrijwilligers actief. Ze doen onbetaald of tegen een geringe vergoeding allerlei klussen voor elkaar en voor de samenleving. Zonder hun inzet is het voor veel verenigingen en organisaties onmogelijk te functioneren. De gemeente is op dit moment bezig met het verder ontwikkelen van het gemeentelijk vrijwilligersbeleid. Dat beleid is met name gericht op het ondersteunen en het scheppen van voorwaarden, gericht op het stimuleren van vrijwilligerswerk.

Het verder ontwikkelen van dat beleid is geen zaak van de gemeente alleen. Om een duidelijk beeld te krijgen van het huidige vrijwilligerswerk en de wensen voor de toekomst heeft afdeling Ontwikkeling, Welzijn de medewerking nodig van vrijwilligersorganisaties. Daarom zijn ongeveer 200 vrijwilligersorganisaties via een brief gevraagd deel te nemen aan een onderzoek naar het vrijwilligerswerk. Het gaat hierbij om een digitale enquête. In verband met de verwerking van de enquête is verzocht de vragenlijst bij digitaal in te vullen en staat op de volgende website:
www.monitorvrijwilligerswerk.nl.

Organisaties die niet over een computer met internetaansluiting beschikken, kunnen gebruikmaken van 1 van de computers met internetaansluiting bij de bibliotheek in zowel Rijssen als Holten. Ook kunnen ze gebruikmaken van de computers met internetaansluiting die in de gemeentewinkel in Rijssen en in de hal van het gemeentehuis, locatie Holten staan. Wanneer organisaties de enquête liever schriftelijk in willen vullen, kan een exemplaar geprint worden vanaf de website. Ook kan een exemplaar aangevraagd worden bij de heer J. ten Berge, contactpersoon van de gemeente. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0548 854515 of via mail j.tenberg@rijssen-holten.nl target=_new>j.tenberge@rijssen-holten.nl. Organisaties die geen brief hebben ontvangen, maar wel graag aan het onderzoek willen deelnemen, kunnen dat bij hem melden. Zij ontvangen dan alsnog schriftelijk een gebruikersnaam en wachtwoord om de enquête digitaal in te vullen.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met de vrijwilligersorganisaties. Hierover ontvangen zij bericht.

Ga terug...