Vogelvanger gepakt. - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vogelvanger gepakt.

Geplaatst op: 23-12-2005 |


Rijssen. Jachtopzichters hebben dinsdagmorgen in de omgeving van de Holterstraatweg een 19-jarige pimpelmeesvanger uit Rijssen betrapt. De man bleek twee klepkooitjes in het bosperceel te hebben geplaatst en had al met succes een beschermde pimpelmees gevangen.
Tegen de aan de politie overgedragen Rijssenaar is een proces-verbaal opgemaakt. Het vogeltje is woensdagmorgen in hetzelfde gebied weer vrijgelaten.
Gemeentenieuws niet meer op bord
Rijssen. Gemeentelijk nieuws op het gebied van ruimtelijke ordening (bestemmingsplannen en vrijstellingen) wordt in het nieuwe jaar niet meer aangeplakt op het publicatiebord in aan het gemeentehuis. Tot nu toe gebeurde dat in Rijssen en Holten altijd als aanvulling op publicatie in de gemeentelijke advertentie. Omdat het niet wettelijk verplicht is en het volgens de gemeente duidelijker is dit na te laten, stopt Rijssen-Holten vanaf 1 januari met het plakken van gemeentenieuws op het publicatiebord.
Bewoners de Haar ongelijk
Holten. De bewoners van de Churchillstraat, Canadastraat en Verzetsstraat die bezwaar maken tegen de kap van zeven linden, vijf haagbeuken, vier lijsterbessen, drie esdoorns en één berk aan diezelfde straten, krijgen bij de gemeente Rijssen-Holten geen poot aan de grond. Hun bezwaar is ontvankelijk verklaard, omdat zij volgens de commissie bezwaarschriften niet op geringe afstand van de te kappen wonen, noch vanuit hun woning daarop zicht hebben. De tegenwerpingen van andere bezwaarden zijn ongegrond verklaard. Wel adviseert de commissie een extra voorschrift in de kapvergunning op te nemen, waarin herplant wordt verplicht. Het college geeft aan dat te zullen doen.
Rode Kruis telt slachtoffers ramp
Rijssen. De gemeente Rijssen-Holten laat bij een ramp de slachtoffers registreren via het Registratie en InformatieSysteem (I-RIS) van het Nederlandse Rode Kruis. Via het systeem kan snel achterhaald worden waar vermisten zich bevinden.

bron: TC tubantia

Ga terug...