Aanleg glasvezel in buitengebieden - Radio 350

Aanleg glasvezel in buitengebieden

Geplaatst op: 05-07-2013 |

De Provincie Overijssel heeft een stimuleringsregeling vastgesteld voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied en de bedrijventerreinen. Om deze – voor providers onrendabele - gebieden aangesloten te krijgen en gebruik te kunnen maken van de stimuleringsregeling van de provincie, neemt de gemeente het voortouw in de voorbereiding en realisering.

Wat gaan we hiervoor doen? Als we in aanmerking komen voor de subsidie van de provincie, starten we een uniek project. We willen glasvezel aanleggen in de gebieden de Lichtenberg en de Borkeld. De aanleg ervan gebeurt op een innovatieve manier, namelijk door het drukriool. De kosten kunnen zo aanzienlijk worden gereduceerd.

Informatie
Op speciale informatieavonden hebben de bewoners van deze gebieden uitgebreide informatie gekregen. Zij kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de aanleg van glasvezel. Wanneer minimaal 60% van de bewoners zich inschrijft én we de subsidie van de provincie krijgen, dan kunnen we beginnen met het aanleggen van glasvezel in deze 2 gebieden. Daarna gaan we verder met ons doel; glasvezel in de hele gemeente Rijssen-Holten!

Voor meer informatie over dit pilot project kunt u kijken op www.glasvezelinhetbuitengebied.nl.

Ga terug...