Groen licht voor bouw 500 huizen De Liezen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Groen licht voor bouw 500 huizen De Liezen

Geplaatst op: 24-12-2005 |

Overeenkomst met Rotij

HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten en de Rijssense projectontwikkelaar Rotij (Roosdom-Tijhuis) Planontwikkeling bv hebben overeenstemming bereikt over de uitvoering van plan De Liezen. In deze nieuwe wijk worden de komende jaren zo’n vijfhonderd woningen gebouwd.


De afgelopen jaren zijn nauwelijks nieuwe woningen in Holten gebouwd. De belangrijkste oorzaak hiervan was een geschil tussen de twee projectontwikkelaars, die samen een groot deel van de voor de geplande woonwijk De Liezen benodigde gronden in handen hadden. Toen de gemeenteraad eind mei de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) van toepassing verklaarde op dit gebied aan de westkant van Holten kwam alles in een stroomversnelling terecht. De WVG verplicht eigenaren in dit gebied om hun gronden als eerste aan de gemeente te koop aan te bieden. Beide projectontwikkelaars besloten de strijdbijl te begraven en uiteindelijk trok een projectontwikkelaar uit Zenderen zich helemaal terug uit de gemaakte afspraken.
Met de overgebleven ontwikkelaar, Rotij Planontwikkeling, hebben Burgemeester en Wethouders deze week een akkoord op hoofdlijnen gesloten over de toekomstige invulling van De Liezen. Dat werd gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt door wethouder W. Stegeman van ruimtelijke ordening.
Stegeman gaf aan dat het de bedoeling is hier een wijk te realiseren met diverse type woningen in verschillende prijsklassen. Begin volgend jaar wordt begonnen met het opstellen van een structuurplan en bestemmingsplan, zodat hier naar verwachting in de loop van 2007de eerste schop de grond in kan. Stegeman benadrukte dat met dit akkoord ‘een eind is gekomen aan de jarenlange onzekerheid over de bouw van nieuwe woningen in Holten’. Zijn conclusie werd met de nodige instemming begroet door de raadsleden.


Ga terug...