Raad van State wijzigt vergunning - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Raad van State wijzigt vergunning

Geplaatst op: 02-01-2006 |RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten is onvoldoende zorgvuldig te werk gegaan bij het afgeven van een milieuvergunning voor het bedrijf Tech-Wood dat een composiet van hout en kunststof maakt. De Raad van State heeft daarom omwonenden van het Rijssense bedrijf in het gelijk gesteld. De nieuwe milieuvergunning is nodig om uitbreiding van Tech-Wood mogelijk te maken. De omwonenden zien die uitbreiding niet zitten, maar konden alleen bezwaar maken tegen het afgeven van een nieuwe milieuvergunning. Ze vrezen geluidsoverlast van het bedrijf, maar ook hinder van stof en stank. De kwestie kwam op 23 november aan de orde bij de Raad van State. Daarbij bleek uit een deskundig onderzoek dat de gemeente een stuk strenger had kunnen zijn tegenover Tech-Wood, waar het mogelijke stofoverlast voor de omwonenden betreft. Vertegenwoordigers van de gemeente moesten ook toegeven dat abusievelijk een veel te ruime norm was gehanteerd in de milieuvergunning. De maximaal toegestane stofafgifte had de helft minder gekund.


Die conclusie heeft ertoe geleid dat de Raad van State wel vindt dat Tech-Wood de nieuwe milieuvergunning moet krijgen, maar dat die op het onderdeel stofoverlast wordt aangepast.
Ten aanzien van mogelijke stank- en geluidsoverlast oordeelde de Raad van State dat de door de gemeente RijssenHolten afgegeven milieuvergunning voldoende waarborgen biedt, zodat de omwonenden daar geen hinder van ondervinden. De gemeente draait op voor de kosten van rechtsbijstand van de omwonenden en voor het griffierecht. Daarmee is een bedrag van ruim 900 euro gemoeid.


Ga terug...