Veiligheids- abc thuis bezorgd - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Veiligheids- abc thuis bezorgd

Geplaatst op: 07-01-2006 |RIJSSEN/HOLTEN - Bij de meeste inwoners van de gemeente Rijssen-Holten moet hij nu toch op de mat zijn gevallen: de veiligheidswijzer. Een boekwerkje met daarin het hele abc over onveilige zaken en hoe daarmee om te gaan.

Brandweer en politie doen een woordje. Maar in het boekje staat meer: preventieve maatregelen tegen brand in huis, hoe zit het met woninginbraak? Zelfs ook waarschuwingen over de gevaren van computergebruik en de risico’s die skaten met zich meebrengt.

Bijna elke pagina heeft een lijstje met handige internetsites. De site http://www.veiligheidswijzer.nl staat natuurlijk altijd bovenaan.

Burgemeester B. Koelewijn heeft het boekje al uitgebreid doorgebladerd. ‘Maar wat je bijvoorbeeld moet doen bij een stroomstoring, dat staat er niet in’, grapte hij, tijdens de bijeenkomst waarin het boekje onder de aandacht werd gebracht.

Want hoe zit het bijvoorbeeld met dat ‘ramen en deuren sluiten en zet radio of televisie aan’ zonder stroom? Toch maar weer een transistorradio op batterijen dan. ‘Die schijnt bijna niemand meer te hebben. Vroeger liepen wij er allemaal mee op de nek, toen waren ze juist gevaarlijk’, bedacht Koelewijn.


Ga terug...