‘Afscheid’ van stadhuis Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

‘Afscheid’ van stadhuis Rijssen

Geplaatst op: 07-01-2006 |


De bouw van het nieuwe gemeentehuis in Rijssen vordert gestaag. Als alles goed gaat, wordt dinsdag 31 januari het hoogste punt bereikt. Voor de gemeente reden voor een feestje, waarbij iedereen is uitgenodigd.


RIJSSEN
De bouw van het eerste deel van het gemeentehuis, op de plek van ’t Bunne loopt goed op schema. Op 24 mei van het vorige jaar ging de schop de grond in, inmiddels is de ruwbouw klaar.
Voor de kerst zijn de stutten, die nodig waren om stabiliteit aan het bouwwerk te geven, verwijderd. Nu het dak erop zit, zijn ze niet meer nodig.
Binnen worden de glazen wanden geplaatst. Hoewel het materiaal anders doet vermoeden, zijn deze wanden bijna helemaal ondoorzichtig.
Buiten worden de witte muurplaten aangebracht. Een aantal boven elkaar, in rijen van twee. Op vier plaatsen: twee aan de voor- en twee aan de achterkant. Aan de kant van De Hagen is goed te zien, waar de muurplaten precies komen. De ramen zijn inmiddels dichtgemaakt met folie. Minder zichtbaar is dat ook de eerste dakbedekking al is aangebracht. Op deze manier hebben de bouwwers minder last van de weersomstandigheden.
Naar boven en naar beneden lopen is al mogelijk: de trappen zijn geplaatst. De spiltrap aan de kan van De Hagen de andere trap centraal in het gebouw.
Rondom de feestdagen staat de bouw twee weken stil.
Maandag wordt er weer verder gewerkt aan het gemeentehuis. Dan krijgen de houten binnenkozijnen een plaats. Ook wordt deze maand op het dak de staalconstructie aangebracht. Daarin worden straks de technische ruimtes geplaatst.

Als alles voorspoedig verloopt en het weer - dat op enkele dagen na erg goed heeft meegewerkt - zich goed houdt, wordt het hoogste punt van de bouw bereikt op 31 dinsdag 31 januari. Vanaf 16.00 uur zijn alle inwoners van de gemeente Rijssen-Holten uitgenodigd om dit te komen vieren.
Als de bouw van het eerste deel van het gemeentehuis voltooid is, verhuizen het college en de raad tijdelijk naar het gemeentehuis in Holten.


Ga terug...