20e International Triathlon Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

20e International Triathlon Holten

Geplaatst op: 30-06-2004 |

Opnieuw atleten van wereldklasse by International Triathlon Holten
Organisatie gereed voor ontvangst (top)atleten en bezoekers

Aanstaande vrijdag gaat het triatlonweekend weer van start. Met sport en spektakel hoopt de Stichting Triathlon Holten zowel atleten, sponsors en bezoekers van het evenement weer een fantastisch weekend te bezorgen. Een extra sensatie weet de stichting al te bewerkstelligen door aan de start van de Elite wedstrijd de Europees kampioen van 2004 Rasmus Henning te mogen begroeten.

Met de komst van Henning laat de organisatie opnieuw zien dat de wedstrijd ook onder de buitenlandse atleten een goede naam heeft opgebouwd die hen naar triatlonminded Holten doet komen. De organisatie geeft de Deen goede kansen in Holten. Naast Europees kampioen is hij tenslotte tevens als eerste geëindigd tijdens de World Cup wedstrijd die in Athene werd gehouden over het parcours dat ook gebruikt zal worden voor de Olympische Spelen van dit jaar. Naast Henning staan ook weer een aantal oude bekenden als Shane Reed (NZ), Andriy Glushchenko (UKR) en Richard Allen (GBR) aan de start. Verder zullen ook Nederlands Kampioen 2004 Dennis Looze en zijn vrouw Tracey Looze-Hargreaves zich in Holten van hun beste kant laten zien. Tracey Looze zal later dit jaar voor Nederland uitkomen op de Olympische Spelen. Om 12.45 beginnen de Elite dames aan hun triatlon, om 13.05 uur gevolgd door de heren.

Nadat ook de Nationale wedstrijd, de Junioren en Masters in de Schipbeek van start zijn gegaan, begint om 14.00 uur de eerste startserie aan de kwart triatlon in Recreatiebad Twenhaarsveld. De Holtenaren die zich toeleggen op deze afstand horen het startsein om 15.45 uur klinken. Om 16.15 uur beginnen de bedrijventeams aan hun achtste triatlon. De strijd om het Holtens kampioenschap op de achtste triatlon barst om 17.55 uur los.

Naast de triatlon heeft de stichting ook weer allerlei andere evenementen op de agenda staan. Op 2 juli gaan om 20.00 uur de Holtense basisschoolleerlingen uit de groepen zes, zeven en acht van start voor de Kinder Run-Bike-Run. Zij zullen dit jaar hun parcours niet afleggen op een van de sportparken, maar maken gebruik van het officiële triatlonparcours in het centrum van Holten. Vanaf 21.20 uur kan het publiek genieten van de eerste muzikale geluiden met Zuid-Amerikaanse ritmes en Braziliaanse klanken van de 12-koppige slagwerkgroep Medicamento. De groep die ook al op het podium stond bij o.a. 'Kopspijkers' zal hiermee de autoshow die op hetzelfde tijdstip start opluisteren. Na het voorbij komen van de bolides neemt drive-in-show TTM het muzikale gedeelte over met het Hollandse Hit Festival. De avond wordt afgesloten met een speciale lasershow, begeleid door free-style danseressen.

Op zaterdag drie juli wordt gedurende de hele middag in het dorpscentrum een sport- en promotiemarkt gehouden en kunnen kinderen van alle leeftijden terecht in de kinderspeelstraat. In het dorpscentrum kan de wedstrijd prima gevolgd worden en op de Smidsbelt finishen alle deelnemers. De laatste deelnemer aan de triatlon zal tegen 20.30 uur de finish bereiken. Nadat ook deze triatleet onder luid gejuich is ontvangen, zal de bekende After Race Party van start gaan. Dit jaar zorgt het Top 40 showorkest New Minded voor een swingende menigte.

Ga terug...