Gemeentesecretaris wordt burgemeester - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gemeentesecretaris wordt burgemeester

Geplaatst op: 10-01-2006 |

Dirk van der Borg heeft gisterenavond tijdens de commissie ABZM bekend gemaakt dat hij gemeente Rijssen-Holten gaat verlaten. Hij wordt burgemeester van de gemeente Graafstroom. Deze gemeente ligt in Zuid-Holland is bestaat uit de kernen Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Ablas en Wijngaarden.

Dirk van der Borg begon zijn carrière in de gemeente Loppersum als medewerker algemene zaken en doorliep zijn ambtelijke loopbaan verder in de gemeenten Baflo, Texel en Lopik. In de gemeente Lopik is hij negen jaar gemeentesecretaris geweest. Deze negen jaar heeft hij bijna in de gemeente Rijssen-Holten gehaald want hij begon in juni 1998 in de gemeente Rijssen en vervolgde zijn loopbaan verder als secretaris toen de gemeenten Holten en Rijssen werden samengevoegd tot Rijssen-Holten.
Als het aan de Graafstroomse gemeenteraad ligt, wordt Dirk van der Borg per 1 maart de nieuwe burgemeester van Graafstroom. Zo luidt het unanieme advies van de Graafstroomse raad aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De gemeenteraad volgt daarmee de eveneens unanieme aanbeveling van de vertrouwenscommissie, een speciale afvaardiging uit de gemeenteraad die de afgelopen weken uitvoerig met diverse kandidaten heeft gesproken. De Commissaris van de Koningin brengt nog een advies aan de minister, waarna Dirk van der Borg uiteindelijk door de Kroon wordt benoemd.

Ga terug...