Gemeente wil regie in dorpskom Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gemeente wil regie in dorpskom Holten

Geplaatst op: 16-01-2006 |


RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten wil met de verschillende projectontwikkelaars, ondernemers en bewoners van het gebied tussen de Dorpsstraat en het NS-station in Holten om de tafel om tot een ‘integrale gebiedsontwikkeling’ te komen. Dat is gisteravond in de raadscommissie Grondgebied besloten.

Het gedeelte, dat de gemeente Rijssen-Holten omschrijft als ‘Holten Kom-noord’, is onderdeel van de structuurvisie ‘Een nieuw Hart voor Holten’. Het gebeid gaat de komende jaren flink op de schop. Het Zwartepad en de Kalfstermansweide moeten er geheel anders gaan uitzien en een leidende doorgang gaan vormen van het NS-station naar de Smidsbelt.

Hoewel de bijlage met de verschillende plannen als ‘vertrouwelijk’ is bestempeld en de commissieleden daarover nog eens achter gesloten deuren van gedachten willen wisselen, kan een goede lezer van de structuurvisie al opmaken dat er bijvoorbeeld plannen zijn voor het pand waar Schuppert gevestigd was. Op de plek waar nu Annemarie Wonen gevestigd is staat al een ambitieuze parkeergarage ingetekend. Ook is het geen geheim dat Albert Heijn-eigenaar Wansink grootse plannen heeft voor nieuwbouw, al dan niet samen met de Aldi.

De gemeente gaat externe hulp inhuren voor de begeleiding van de projecten. Enerzijds omdat de gemeente niet genoeg ambtelijke capaciteit heeft, anderzijds omdat de gemeente graag wil dat er met specifieke expertise naar wordt gekeken, zo meldde wethouder Stegeman. Hij wil daarvoor de 25.000 euro gebruiken, die de raad eerder via een motie van de PvdA beschikbaar stelde voor een beeldkwaliteitsplan. Volgens Stegeman is dat niet nodig en heeft de gemeente genoeg aan de structuurvisie en de welstandsnota.

De commissieleden waren stuk voor stuk zeer te spreken over de actieve rol die de gemeente wil spelen in de invulling van het gebied. Zij morden niet te veel over het beeldkwaliteitsplan, dat dus niet gemaakt gaat worden.


Ga terug...