Afsluiting Toeristenweg waarschijnlijk dit jaar - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Afsluiting Toeristenweg waarschijnlijk dit jaar

Geplaatst op: 21-01-2006 |NIJVERDAL/HOLTEN -De Toeristenweg wordt waarschijnlijk komende winter niet van 21.00 tot 9.00 uur afgesloten, zoals nu het geval is, maar van 17.00 tot 9.00 uur. De afsluiting is onderdeel van het beheer- en inrichtingsplan nationaal park de Sallandse Heuvelrug.


Al in 2003 werd in het beheer- en inrichtingsplan opgenomen dat de Toeristenweg in de wintermaanden eerder afgesloten zou moeten worden. ‘Maar dat plan heeft geen wettelijke status, gemeenten moeten de uitvoering daarvan zelf ter hand nemen’, aldus Herman Reimerink namens het overlegorgaan Sallandse Heuvelrug. ‘En die zijn nu bezig met het afsluiten van de verschillende zandwegen. Het is Een onderdeel van het plan, dat volgens mij ook een veel breder effect voor het gebied sorteert dan die paar uur op de Toeristenweg.
Doel van de afsluiting is doorgaand verkeer te weren. ‘Helemaal dicht lukt niet, daarvoor is de Toeristenweg een te belangrijke recreatieve weg, maar toeristen hebben in de winteravonden niets te zoeken op de heuvelrug. In de zomer is dat anders’, legt Reimerink uit.
De gemeente Rijssen-Holten verwacht in de tweede helft van dit jaar de gesprekken met ondernemers te kunnen beginnen. De wintersluiting levert met de komst van klanten geen problemen op, maar klanten die aan de ene kant van de berg wonen en aan de andere kant komen eten, zullen ’s avonds niet meer over de berg naar huis kunnen en moeten dus omrijden. Rijssen-Holten verwacht dat de gesprekken niet zonder slag of stoot zullen verlopen.
Rijssen-Holten geeft aan voorrang te hebben gegeven aan de afsluiting van de zandwegen, het aanleggen van de steunpunten en de bewegwijzering van het nationaal park. De gemeente Hellendoorn laat bij monde van een woordvoerster weten dat de afsluiting van de zandwegen volgens planning in 2006 gereed moet komen. De winterafsluiting zal waarschijnlijk komende winter worden gerealiseerd.


Ga terug...