Technasium omarmen is een opdracht - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Technasium omarmen is een opdracht

Geplaatst op: 31-01-2006 |

Tijdens een goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de Industriële Kring West-Twente deed voorzitter Frans Noordam een dringende oproep aan onderwijs en bedrijfsleven de handen ineen te slaan.

Noordam memoreerde in zijn toespraak aan de oprichting eind vorig jaar van de Technasium groep Overijssel, een bijzondere gebeurtenis, omdat West Twente daarbij prominent vertegenwoordigd was.
5 scholen in onze provincie zijn ingestapt in de technasium-groep Overijssel.
Van de 5 scholen waren er twee uit West Twente met vestigingen in alle plaatsen die de Industriële Kring West Twente vertegenwoordigd.
De Christelijke scholengemeenschap Reggesteyn met vestigingen in Nijverdal en Rijssen en scholengemeenschap de Waerdenborch met vestigingen in Holten en Goor.
De voorzitter vroeg hiervoor uitzonderlijke aandacht, een nieuw concept in het onderwijs, het technasium een onderwijsconcept voor beter bèta-onderwijs, een onderwijsstroom voor vwo en havo.
Het technasium heeft als doel meer leerlingen bekend maken met de moderne wereld van bèta en techniek. Daar heeft het bedrijfsleven hele grote belangen bij, er heeft een verschuiving plaatsgevonden afgelopen jaren waarbij technische vakken niet sexy waren.
Er zijn te weinig bèta leerlingen waardoor het bedrijfsleven in de toekomst steeds vaker naar alternatieven zal moeten zoeken om functies in te vullen.
De komende maanden zal de technasium gedachte steeds meer bekend raken, waarbij de sleutel voor succes zal komen te liggen in de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven.
Leerlingen wegwijs maken in de wereld van techniek kan het onderwijs niet alleen, daar heeft zij het bedrijfsleven bij nodig, dat bedrijfsleven heeft daar zelf overigens ook grote belangen bij.
Toch is de relatie tussen onderwijs en het lokale bedrijfsleven nog steeds als mager te bestempelen, aldus Noordam en riep de ondernemers op die handschoen straks op te pakken, in gezamenlijk belang.
De komende maanden zal blijken of de oproep van Noordam gehoor vindt bij het bedrijfsleven in de gemeentes Hellendoorn, Rijssen-Holten en de Hof van Twente.

Ga terug...