Bijzondere tentoonstelling door leerling - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bijzondere tentoonstelling door leerling

Geplaatst op: 31-01-2006 |

In de mediatheek van CGS Reggesteyn in Rijssen is momenteel een zeer bijzondere tentoonstelling te zien van een leerling die een school in de school heeft gebouwd. Het gaat om Job Exter, een autistische leerling van het projectonderwijs, die de school en alles wat daar gebeurt op zijn eigen manier beleeft. Om alle indrukken te verwerken, maakte Job het materiaal dat nu op de tentoonstelling te zien is.

Op de tentoonstelling zijn verschillende kunstwerken van Job te zien. Hieronder volgt een korte toelichting op de tentoongestelde objecten.

Spel:
Dit is een kaartspel. Het is één tegen één te spelen of twee tegen twee. Het doel is om met behulp van Monster-kaarten de vijand aan te vallen. Door middel van Equip-kaarten kan de speler de monsters “aankleden” met wapens en schilden. Het doel is om al de diamanten van de vijand uit te schakelen, waardoor je wint. Met Trap-kaarten kun iemand een val zetten voor zijn tegenstander en zo tactisch het spel winnen.

Boek:
Dit boek is in juni 2005 gemaakt. Voor dit boek zijn namelijk nog meerdere boeken gemaakt door Job. Dit boek gaat over zelf bedachte personages die speciale krachten hebben en een avontuur beleven op een andere planeet. Zij moeten voorkomen dat Septenvors en zijn krijgers bollen te pakken krijgen waarmee zij slechte dingen gaan wensen. De personages in dit boek komen ook in zijn beide stripboeken voor. Het boek heeft 24 bladzijden.

Stripboeken:
Na het schrijven van het boek heeft Job twee stripboeken gemaakt met daarin dezelfde personages als in het boek. “Een strijd tussen Janus en zijn vader Innig” is getekend in juni 2005. Het gaat over Janus die met zijn vader Innig traint en daarbij een paar gure personen tegenkomt die de planeet Ymy willen veroveren. Het tweede stripboek “Nieuw verhaal” gaat over Janus en Innig die deze keer de slechteriken Mia en Mreet moeten verslaan op weer een nieuwe planeet.

Kleipoppetjes:
Job is altijd gefascineerd geweest door leeftijden en klassen van de leerlingen, daarom heeft hij kleipoppetjes gemaakt waarmee hij het kon nabootsen. Elk kleipoppetje zit in zijn eigen klas en na elk jaar (wat meestal tussen een kwartier en een uur ligt) gaan de oudsten van school en komen er nieuwe leerlingen bij. Natuurlijk kunnen er bij een school geen leraren ontbreken, daarom heeft hij voor elk vak een leraar gemaakt. Elke leraar en leerling heeft zijn eigen persoonlijkheid. Steeds maakte Job er nieuwe poppetjes bij, elke keer mooier.

School:
Job wilde een school voor zijn kleipoppetjes. Hij maakte van een kartonnen doos een school en bouwde die steeds verder uit. Toen de Reggesteyn een nieuw gebouw kreeg was Job daar erg van onder de indruk. Hij vroeg zijn leraar van hout of hij een school mocht bouwen en kreeg daarvoor toestemming. Toen die af was, ontbraken er nog enkele details, dus maakte hij thuis van de gekste materialen de mooiste attributen voor de school. Elke klas heeft zijn eigen specialiteit. De school is gemaakt in schooljaar 2005/2006.

Ga terug...