Reggesteyn voert circusacts op - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reggesteyn voert circusacts op

Geplaatst op: 02-02-2006 |

CSG Reggesteyn werkt actief aan een aantal onderwijsvernieuwingen. Op de vestiging Rijssen is eind januari een project afgerond in het kader van de opzet van de nieuwe onderbouw voortgezet onderwijs (novo). In deze vorm werken meerdere vakken van een bepaald leergebied, in dit geval Cultuur en Bewegen, intensief samen rond een thema. Met ‘Circus’ als thema van deze pilot is de lessenserie afgesloten met een complete circusuitvoering voor publiek.

Tijdens het project, dat Reggesteyn gedurende tien weken aan vier klassen aanbood, konden de leerlingen workshops volgen. Zij moesten daarvoor een keuze maken uit één van de volgende vakken: lichamelijke oefeningen, drama, muziek, tekenen en handvaardigheid/textiele werkvormen. Na een sollicitatieprocedure, waarbij leerlingen een brief schreven met hun motivatie voor een bepaald vak, deelde de school de leerlingen in en kreeg het thema Circus verdere invulling.
Zo studeerden de leerlingen bij drama allerlei clownsacts in en stonden bij bewegingsonderwijs sportieve kunsten op het programma als balanceren, ringen zwaaien en trampoline springen.
De aankleding van het circus werd verzorgd door leerlingen die gekozen hadden voor workshops tekenen en handvaardigheid/textiele werkvormen. Hieronder viel natuurlijk het fabriceren van een circustent, maar ook het bedenken en maken van circusdieren, vlaggen, kleding, een popcornpunt en aansprekende affiches.
Het vak muziek verzorgde de muzikale omlijsting van het geheel. Leden van de zogenaamde ‘Slagerij van Reggesteyn-band’ speelden op verschillende instrumenten, waaronder originele speciekuipen.

Over novo
De opzet van het lesprogramma van de onderbouw van het voortgezet onderwijs verandert. De aanpak in de nieuwe onderbouw is meer thematisch en de samenhang tussen verschillende vakken wordt groter. Bij projecten overleggen docenten van verschillende vakgebieden vooraf welke leerstof geschikt is en hoe zij deze behandelen. Daarbij kiest de school bij alle onderwijssoorten een praktischer insteek dan voorheen, denken en doen zijn meer gekoppeld.

Ga terug...