Leerlingen doen mee met jr. vakkanjerwedstrijden - Radio 350

Leerlingen doen mee met jr. vakkanjerwedstrijden

Geplaatst op: 03-02-2006 |

Acht leerlingen van Reggesteyn nemen op 2 februari deel aan de provinciale kampioen-schappen van de Junior Vakkanjer Wedstrijden 2006 in Oldenzaal. Als zij een goede prestatie neerzetten, kunnen zij zich plaatsen voor de landelijke finale die gehouden wordt van 14 tot en met 18 maart 2006. Tijdens een vijf dagende durend evenement, de Techni-Show, strijden de finalisten in alle (5) wedstrijdvakken om de nationale titel. Reggesteyn doet mee aan de wedstrijdvakken CAD-tekenen, elektrotechniek, lassen en metaaltechniek.

De leerlingen die meedoen aan de Jr. Vakkanjer Wedstrijden van dit jaar zijn:
• CAD-tekenen: Matthijs Smit en Roy van de Willige
• Elektrotechniek: Gerben Beunink en Roy Beltman
• Lassen: Gerrit Eertink en Edwin Boom
• Metaaltechniek: Ruben Schalk en Wouter Hofman

Het zijn leerlingen van de vestiging Rijssen en de Willem de Clercqstraat.

Junior Vakkanjers in het kort
De Junior VakkanjerWedstrijden zijn beroepenwedstrijden voor leerlingen van het derde- en vierdejaar vmbo. Het belangrijkste doel van de wedstrijden is de deelnemers positief te bevestigen in hun keuze voor techniek en ze een gevoel van trots op hun eigen vaardigheden mee te geven. Elke deelnemer mag zich, als vertegenwoordiger van zijn of haar school, op voorhand al een winnaar noemen.

De junior VakkanjerWedstrijden worden georganiseerd door Bureau TOP in afstemming met het Platform Metaal & Metalektro, het NIL (de lasgroepen) en Kenteq. De beroepenwedstrijden in de Metaal en Elektro zijn onderdeel van de campagne Vakkanjers, waarmee Bureau TOP de vaktrots en daarmee de instroom van jonge vakmensen in deze sectoren wil stimuleren. Zie voor meer informatie op: www.jrvakkanjers.nl

Ga terug...