‘Kies voor Hart en Sport’: vervolg fittest - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

‘Kies voor Hart en Sport’: vervolg fittest

Geplaatst op: 16-02-2006 |

In het kader van het breedtesportproject ‘Kies voor Hart en Sport’ vond op maandag 13 februari het vervolg plaats van de enkele maanden eerder gehouden fittest (zie het persbericht van 31 oktober 2005). Wethouder W.A.J. ter Schure nam hiervoor deel aan een ‘mini-fitcompetitie’ samen met een groepsleerkracht, een vakleerkracht en enkele leerlingen van de Haarschool in Holten.

De wethouder streed met groepsleerkracht Jet Moed en vakleerkracht Marcel Bouwhuis om de titel ‘de Fitste’. Arie Westerik, vertegenwoordiger van de sportraad, kon deze keer niet deelnemen vanwege een blessure. Net als in oktober voerden de deelnemers onder andere een shuttleruntest (‘piepjestest’) uit. De fittest vond plaats onder leiding van Marleen Tibbe van de Sportraad Overijssel. Deze organisatie ondersteunt gemeenten bij de opzet en uitvoering van diverse projecten op het gebied van (breedte)sport.

Alledrie de deelnemers wisten de shuttleruntest langer vol te houden dan de vorige keer. Met name de conditie van de wethouder bleek in de afgelopen maanden sterk verbeterd te zijn. Marcel Bouwhuis beschikte wederom over de langste adem en werd daarmee uitgeroepen tot ‘de Fitste’. Ook de deelnemende leerlingen lieten zich niet onbetuigd. Zij konden de shuttleruntest zeer goed volhouden. Wellicht hebben de stappentellers die alle leerlingen in oktober 2005 kregen hieraan bijgedragen. Zeker is in ieder geval dat deze tellers de leerlingen op een speelse manier aan het denken hebben gezet over de activiteiten die zij gedurende de dag uitvoeren en de gevolgen daarvan voor een gezond en sportief leven. Marcel Bouwhuis heeft de afgelopen maanden regelmatig de standen van de tellers met de leerlingen besproken, waarbij met name is gekeken naar de oorzaken van een lage of juist een hoge tellerstand. Bezigheden als computeren en tv-kijken brengen nu eenmaal veel minder beweging met zich mee dan een uurtje buiten ravotten.

Het deelproject ‘Kies voor Hart en Sport’ krijgt een vervolg met de sportkennismakingslessen voor groep 7 en 8. In december zijn bijna 800 programmaboekjes uitgedeeld onder de leerlingen van de deelnemende basisscholen, waarna 364 kinderen zich hebben ingeschreven voor een van de 14 cursussen uit het totaalaanbod. Ook de basisschool Notter-Zuna neemt deel aan het project van de gemeente Rijssen-Holten. Voor de kinderen is dit een unieke mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te ondervinden welke sport bij hen past.

De eerste lessen gaan van start in de laatste week van februari, het merendeel van de lessen vindt plaats in de maanden maart en april. Wij nodigen u graag uit eens een kijkje te nemen bij een van kennismakingscursussen. Het schema van deze cursussen is te verkrijgen via e-mail: k.spanjersberg@rijssen-holten.nl


Ga terug...