Digitale verkiezingen op Reggesteyn - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Digitale verkiezingen op Reggesteyn

Geplaatst op: 05-03-2006 |

Reggesteyn laat haar leerlingen zien op welke manier plaatselijke politiek werkt. De school haakt aan bij de actualiteit en het thema verkiezingen en doet op lokaal niveau mee, met een eigen, digitale verkiezing. Op maandag 6 maart gaan alle leerlingen van de vestiging Noetselerbergweg digitaal stemmen.

In het kader van een project algemene natuurwetenschappen en maatschappijleer hebben 5-havo leerlingen middels het internet aan verschillende politieke partijen van de gemeenteraad Hellendoorn hun standpunt gevraagd over milieuzaken. Deze week verzamelt de school de antwoorden. Die worden namelijk gebruikt voor het samenstellen van de verschillende partijprogramma’s voor de verkiezingen van 7 maart.

Ter voorbereiding van de digitale verkiezing ontvangen alle leerlingen (van klas tot en met klas 6) en hun ouders een objectieve samenvatting van alle partijprogramma’s. In de hal van de school komt een stand met programmapunten en folders van alle partijen met ballonnen, pennen, ect. Op deze manier hoopt de school de dagen voorafgaand aan de verkiezingen op een levendig debat.

Leerlingen krijgen een schema met uren en plaats waarop zij hun digitale stem kunnen uitbrengen. De stemming wordt strak geregisseerd om alles zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen. Iedere leerling krijgt een persoonlijke code en wachtwoord en kan zo zijn stem uitbrengen. Per klas kost het stemmen ongeveer tien minuten.
Het is de bedoeling dat niet alleen leerlingen stemmen, docenten kunnen ook hun stem uitbrengen. Hiervoor komt in de docentenkamer een ‘ouderwetse’ stembus te staan.

Om ongeveer acht uur ’s avonds, het tijdstip waarop de NOS de (voorlopige) uitslag presenteert, zijn ook de resultaten van de Reggesteyn-stemronde bekend.

Ga terug...