‘Boem Paukenslag’ in bibliotheek - Radio 350

‘Boem Paukenslag’ in bibliotheek

Geplaatst op: 05-03-2006 |

Op woensdag 15 maart gaat de boekenweek van start. Het thema is dit jaar ‘Boem Paukeslag’ : schrijvers en muziek. De bibliotheek Rijssen-Holten heeft een aantal muzikale activiteiten voor u georganiseerd.

Op woensdag 15 maart geeft Margriet de Moor een lezing in de Boschkamp in Holten. De lezing begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bibliotheken in Rijssen en Holten en bij de VVV in Holten. Op donderdag 16 maart geeft de Rijssense muziekschool om 19.30 uur een gitaarconcert in de bibliotheek in Rijssen. Dit concert is gratis. In Rijssen vertoont de bibliotheek op woensdag 22 maart een bekende speelfilm over het leven van een beroemde componist. De voorstelling begint om 19.30 uur. De toegang is € 2,-. Op donderdag 23 maart treedt Verteltheater Werder op in de bibliotheek in Rijssen. Verteller Wim Wolbrink vertelt verhalen over muziek en wordt daarbij muzikaal begeleid door leerlingen van de muziekschool. De voorstelling begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Verspreid over de week zullen leerlingen van de Rijssense muziekschool miniconcertjes geven in de bibliotheek.
Nieuwe leden krijgen tussen 15 en 25 maart het boekenweekgeschenk ‘De grote wereld’, geschreven door Arthur Japin én een boekenbon van € 5,-. Het boekenweekgeschenk kan op zondag 19 maart bovendien dienst doen als gratis treinkaartje. Voor trouwe leden hebben wij, zoals ieder jaar, de Boekenweektest klaarliggen. Bibliotheekleden kunnen meedoen met een spannende loterij. Door in de bibliotheek hun pasnummer op een lot in te vullen maken leden kans op een reis naar Wenen, een avondje musical of een i-pod shuffle.
Mensen met al dan niet verborgen muzikale talenten worden uitgedaagd als straatmuzikant op te treden in de bibliotheken in Rijssen en Holten. Het geld dat deze straatmuzikanten verdienen, wil de bibliotheek schenken aan de Dierenambulance.
Straatmuzikanten zijn in Holten welkom op de woensdagmiddagen 15 maart en 22 maart. In Rijssen kunnen zij optreden op dinsdagavond 21 maart en ’s middags op de donderdagen 16 en 23 maart.
Muziek-dvd’s en muziek-cd’s kunnen tijdens de Boekenweek gratis geleend worden.

Ga terug...