Presentatie uitslag verkiezingen - Radio 350

Presentatie uitslag verkiezingen

Geplaatst op: 06-03-2006 |

Dinsdag 7 maart worden de uitslagen van de verkiezingen gepresenteerd. De inwoners die deze presentatie willen bijwonen, zijn van harte welkom in de hal van het gemeentehuis locatie Rijssen. De avond begint om 21.00 uur en duurt tot 22.30 uur.


Het is traditie in de gemeente Rijssen-Holten om ’s avonds na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen de uitslagen te presenteren. Het gemeentebestuur wil deze traditie in ere houden: ook dit jaar is er in de hal van het gemeentehuis een presentatie. De stembureaus sluiten om 21.00 uur, ook het stembureau in de hal van het gemeentehuis Rijssen. Geïnteresseerden zijn vanaf dit moment welkom in de hal.

Rond 21.15 uur heet de burgemeester de aanwezigen welkom en geeft de presentatie in handen van Bert Wijfjes van RtvOost. Vlak daarna wordt naar verwachting de uitslag van de eerste stembureaus bekend gemaakt. Via grote schermen in de hal en onder de vakkundige leiding van Bert Wijfjes, kunnen de aanwezigen de uitslagen volgen. Bert interviewt de lijsttrekkers en de anderen die op de politieke lijsten staan.

Het is voor het eerst mogelijk om op dezelfde avond ook de voorkeursstemmen bekend te maken. Dat gebeurt waarschijnlijk rond 22.00 uur. Dan is duidelijk welke partijen en welke personen in de gemeenteraad gaan plaatsnemen.

Op donderdag 16 maart wordt afscheid genomen van de oude raadsleden en worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd.

Alle inwoners met interesse voor de samenstelling van de raad zijn van harte welkom op 7 maart vanaf 21.00 uur. De avond duurt tot 22.30 uur.

Ga terug...