Circus Bambini geeft voorstelling op Reggesteyn - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Circus Bambini geeft voorstelling op Reggesteyn

Geplaatst op: 08-03-2006 |

Op dinsdag 14 en woensdag 15 maart zijn op CSG Reggesteyn ’s avonds twee circusvoorstellingen te bewonderen, uitgevoerd door basisschoolleerlingen. De voorstellingen vinden plaats om 18.30 en 19.00 uur in de gymzalen van de vestiging aan de Noetselerbergweg. Tweedejaarsleerlingen van Reggesteyn organiseren de voorstellingen als opdracht voor het vak bewegingsonderwijs. Reggesteyn vindt het vooral belangrijk dat leerlingen leren een groot project met onbekenden tot stand te brengen. De leerlingen houden zelf een voorstelling, bieden workshops aan en zorgen voor een avondvoorstelling door de basisschoolkinderen. Die voorstelling duurt ongeveer een uur.

Aan het circusproject doen acht basisscholen mee, ieder met één lesgroep. In totaal nemen ongeveer tweehonderd kinderen deel aan het project. Op beide dagen starten de leerlingen bewegingsonderwijs om 9.30 uur met een voorstelling. Vanaf 10.15 uur oefenen de kinderen in kleine groepjes, onder leiding van Reggesteynleerlingen, in allerlei circusworkshops. Dit duurt tot ongeveer 12.00 uur.
De kinderen hebben daarna pauze. Vervolgens deelt de organisatie hen in het onderdeel waar zij het best in waren. ’s Middags zetten de kinderen in nieuwe groepjes een voorstelling in elkaar die zij 's avonds laten zien aan hun eigen ouders. Het project is gratis voor de basisscholen; Reggesteyn-leerlingen verzorgen, onder begeleiding van hun gymdocent, het complete programma.

Ga terug...