Nieuw impuls vanuit de breedtesport - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nieuw impuls vanuit de breedtesport

Geplaatst op: 14-03-2006 |

De gemeente Rijssen-Holten is in 2005 gestart met een breedtesportproject genaamd “Impuls voor de breedtesport”. Eén van de deelprojecten hiervan is ‘verenigingsondersteuning’. Dit deelproject krijgt vanaf nu een nieuwe impuls. Dit is ondermeer te danken aan de initiatieven die de Sportraad Rijssen-Holten heeft ontplooit door de sportverenigingen in de gemeente te wijzen op de verplichting tot het hebben van een risico-inventarisatie en evaluatie (ri&e). Hierop hebben veel sportverenigingen positief gereageerd. Reden voor gemeente en sportraad om een brede informatieavond te organiseren, waarin ri&e volop aan de orde komt.

Informatie en voorlichting is nodig op het gebied van ondermeer de risico-inventarisatie en evaluatie (een zogenaamde ‘arbocheck’) en maakt onderdeel uit van verenigingsondersteuning. Daarnaast is in overleg tussen de Sportraad Rijssen-Holten, de Sportraad Overijssel en de gemeente besloten de sportverenigingen verenigingsondersteuning in een bredere vorm aan te bieden. Reden om de op 27 maart ingeplande informatieavond uit te breiden. Besloten is om op deze avond naast ri&e ook in te gaan op de Integrale Kwaliteit Sportscan (IKS). Verder komen onder meer onderwerpen als algemeen verenigingsbeleid, jeugdbeleid, PR en communicatie, sponsoring en vrijwilligersbeleid aan bod in themabijeenkomsten of zogenaamde ‘maatwerktrajecten’.

Informatieavond 27 maart 2006
De avond wordt op maandag 27 maart in het Parkgebouw (zaal 1) gehouden. Inloop vanaf 19.45 uur. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur.

Inhoud avond
Door middel van workshops wordt informatie gegeven over de genoemde onderwerpen. De heer G. Leppink neemt het onderdeel risico-inventarisatie en evaluatie op zich. Een verenigingsadviseur van de sportraad Overijssel geeft een presentatie over de IKS scan. De Sportraad Rijssen-Holten heeft de sportverenigingen door middel van een brief uitgenodigd.

Belangstellenden van alle sportverenigingen in Rijssen-Holten zijn van harte welkom op deze avond.

Ga terug...