Boomfeestdag 22 maart 2006 - Radio 350

Boomfeestdag 22 maart 2006

Geplaatst op: 16-03-2006 |

Thema: Bomen en Spelen

Woensdag 22 maart is de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is het thema ‘Bomen en Spelen’. Het feestelijke evenement staat in Nederland volop in de belangstelling. Zoals ieder jaar doet de gemeente Rijssen-Holten ook weer mee aan de boomfeestdag.

De natuur, maar vooral ook bomen zijn een avontuurlijke speelplek waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. Om de jeugd te betrekken bij de Boomfeestdag worden woensdag 22 maart in Rijssen-Holten 100 kinderen actief ingezet bij dit feestelijke evenement. Wethouder H. ter Keurst ontvangt de kinderen om 10.00 uur aan de Oude Morsweg in Rijssen. Daar worden dan ongeveer 850 inheemse heesters geplant. Er wordt gewerkt onder begeleiding van de plantsoenmedewerkers. De kinderen die deelnemen zitten in de hoogste groepen van de basisscholen; de Overes, de Julianaschool en de Holterenkschool.

Aan alle basisscholen wordt een lespakket beschikbaar gesteld door de gemeente. Het lespakket is afkomstig van de stichting Nationale Boomfeestdag en sluit aan bij het thema bomen en spelen.

De boomfeestdag is een landelijke evenement van deze stichting in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Nederlandse gemeenten. In 2007 viert de Nationale Boomfeestdag zijn 50-jarig jubileum. De stichting organiseert verschillende activiteiten om natuur en bomen te verbinden met het leven. Zo kunnen kinderen dit jaar, met hun hele klas, meedoen aan de wedstrijd boom van het jaar 2006. Voor meer informatie over dit onderwerp: www.boomfeestdag.nl.

Programma 22 maart 2006
10.00 uur ontvangst door wethouder H. ter Keurst
10.15 uur starten inplanten
11.15 uur afronding werkzaamheden

Ga terug...