‘Stemmetjes’ zetten aan tot mishandeling - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

‘Stemmetjes’ zetten aan tot mishandeling

Geplaatst op: 24-03-2006 |RIJSSEN/ALMELO - Rijssenaar J. kwam er woensdagmiddag bij de Almelose rechtbank genadig van af. In augustus van het afgelopen jaar draaide de 49-jarige volledig door. Hij sloeg zijn vrouw en zoon en bedreigde ze met de dood. Bovendien sloeg hij de inventaris in de woning kort en klein.
Zelf weet J., van Indonesische afkomst, weinig meer van het voorval. Hij zegt stemmetjes in zijn hoofd te hebben gehoord, die hem aanzetten tot het plegen van zijn daden. J. greep zijn vrouw met kracht bij haar keel en smeet haar op bed, waardoor ze met haar hoofd tegen de verwarming botste. Zijn zoon S. heeft hij meerdere keren in het gezicht gestompt. Toen zijn vrouw met haar zoon het huis wilde ontvluchten, greep J. een mes vast en bedreigde zijn vrouw en zoon met de dood: ‘Ze zijn gek, ze moeten dood.’ Behalve H. deed ook de buurman, die getuige was van de dreigementen op straat, aangifte. J. zat na zijn aanhouding drie dagen in hechtenis.
Een rapport van de reclassering wijst uit dat J. niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor zijn gedrag. ‘J. was tijdens het uitvoeren van zijn daden, niet bij machte in vrije wil te handelen.’ Om herhaling te voorkomen, is J. op eigen initiatief naar de psychiater gestapt. Daar staat hij nog steeds onder behandeling. Bovendien krijgt de Rijssenaar van Indonesische afkomst medicijnen toegediend, zodat de stemmen in zijn hoofd verdwijnen en hij rustig blijft.
Officier van justitie C.P. Dronkers pleitte voor verplicht reclasseringscontact. Tevens wil hij J. een voorwaardelijke straf meegeven om herhaling van het huiselijke geweld te voorkomen.
Politierechter L. Vogel ontsloeg J. van rechtsvervolging. ‘Omdat u niet bij machte was zelf te bepalen wat u deed, kan ik u geen straf opleggen. Maar u zult er alles aan moeten doen om herhaling te voorkomen. Want wat u gedaan heeft is verschrikkelijk.’

Ga terug...