Zoektocht explosieven verlengd - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zoektocht explosieven verlengd

Geplaatst op: 03-04-2006 |HOLTEN - De opsporingswerkzaamheden naar explosieven uit de Tweede Wereldoorlog langs het spoor bij Twenhaarsveld gaan nog even duren. Er worden nog steeds restanten van granaten gevonden, vandaar dat de speurtocht langer duurt dan eerder door de gemeente Rijssen-Holten werd aangenomen. Op het terrein is tijdens de oorlog een munitietrein ontploft. Het bedrijf Leemans uit Vriezenveen, dat gespecialiseerd is in het opsporen van explosieven, verwacht de zoektocht naar granaten, patronen en luchtafweermunitie eind april af te ronden.
Momenteel speurt het bedrijf met metaaldetectoren naar restanten in de bovenlaag rondom de spoorlijn. Het materiaal wordt verzameld en door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) onschadelijk gemaakt. Het onderzoek naar explosief materiaal op het zes hectare grote Vitensterrein is het gevolg van de vondst van munitieresten tijdens de vernieuwing van het spoor nabij de Rijssenseweg. Het grint werd opgeschept en gezeefd. Daarbij zijn 97 munitieresten gevonden, waarvan zo’n vijftien nog daadwerkelijk springladingen bevatten.

Ga terug...