Karin Tijhof wint Idols-voorronde - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Karin Tijhof wint Idols-voorronde

Geplaatst op: 10-04-2006 |

Het idool van Nederland is Raffaëla, maar het Oranje Idol van Rijssen? Het podium in de grote zaal van Lucky & Co was het toneel voor de eerste voorronde. Voor de kandidaten een spannende maar unieke uitdaging.

Foto Dinand Buisman
RIJSSEN - De aanwezige jury, maar vooral het ongeveer tweehonderd koppige publiek overtuigen van je zangtalent. Dat was de opdracht voor de tien deelnemers van de Idols-voorronde die werd georganiseerd door de Oranjevereniging Rijssen. Bij de entree kregen de bezoekers een stembiljet, waarmee zij een stem kon uitbrengen op hun favoriete ‘Idol’.
Deelnemer Jan ten Berge, naar eigen zeggen na afloop collecterend voor het Jan ten Berge Fonds, beet de spits af en bracht de stemming er bij het nog wat afwachtende publiek meteen aardig in. Met zijn versie van Wolter Kroes’ ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ kreeg hij de handen in de lucht en de kleinsten op het middenterrein aan het dansen. In deze voorronde passeerde een grote verscheidenheid aan artiesten de revu.
Van Anouk tot levensliedzanger Grad Damen tot het country-achtige Rocky Top. De 12-jarige Edith Maassen van de Brink durfde het zelfs aan om met haar akoestische gitaar ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis te vertolken. ‘Door de keuzevrijheid in nummers en het losse karakter van de nieuwe activiteit is iedereen, van jong tot oud enthousiast’, vertelt Erna Meijer, voorzitter van de Oranjevereniging Rijssen trots over de talentenjacht.
Krat bier
Een Idols zonder grappenmaker is eigenlijk geen Idols moet de broer van Kevin Smit gedacht hebben. Dus werd hij zonder dat hij het wist opgegeven, omdat hij thuis zo vaak zong. Met een krat bier in het vooruitzicht, durfde hij het wel aan om het podium te betreden. Twee grote spandoeken van zijn fans waren er voor het extra steuntje in de rug. Toch ging het even anders dan verwacht. Kevin was sneller dan de achtergrondmuziek De jury links van het podium, bestaande uit Ruud Vermaas, Henriëtte Starke en Henk-Jan Veenstra, sprak dan ook liever over zijn stoere voorkomen dan over zijn zangkwaliteiten. Het commentaar ‘verschrikkelijk, verschrikkelijk? mooi’, ging aan Kevin’s neus voorbij. ‘Het ging niet zo goed’, zegt Kevin in de pauze heel eerlijk. ‘Echt zingen kan ik ook niet, maar het krat bier is binnen’, lacht hij. ‘Misschien wil het publiek mij toch wel terug zien in de finale’, spreekt hij zichzelf moed in. Als Kevin bij de drie favorieten van het publiek of bij de eerste drie van de jury zit, mag hij 29 april in de muziekkoepel van het Volkspark nogmaals optreden.
Na afloop van de tien liveoptredens, en het meezingen, playbacken en dansen van de toeschouwers, werden de finalisten bekend gemaakt. De grote winnares van de avond bleek Karin Tijhof, ze bleef met de publieksstemmen Jan Kreykes én Kevin Smit voor. De jury koos voor Marie Körbl, Jan ten Berge en Marianne Reterink. ‘Ik ga nu wel meer oefenen’, zegt Kevin. ‘Ik heb er zin in!’

Ga terug...